Gündem
15 Haz 2011 20:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:28

İŞTE TGRT SPİKERİ AÇIKEL'İN TEHDİT ETTİĞİ O İSİM! TEHDİTİN SEBEBİ İHLAS FİNANS MI?

TGRT'nin Ekonomi Kulisi programını sunan Ziya Osman Açıkel, canlı yayında bir isme tehditler savurdu.

Spekülasyonlara göre o ismin Türkiye Katılım Bankaları Birliği Genel Sekreteri Osman Akyüz olduğu konuşuluyor.

İhlas Grubu’nun yeni bir banka kurarak sektöre geri döneceği yönündeki haberler son dönemde basına yansırken, bazı isimler bu bankaya izin verilmemesi gerektiği yönünde yorumlar yapmıştı.

İhlas Grubu bünyesindeki TGRT haber kanalındaki Ekonomi Kulisi programının spikeri Açıkel, Başbakan Erdoğan’a yakın olduğunu ima ederek canlı yayında şunları söyledi:

“Bir kurum hakkında sağda -solda negatif, kötü niyetli yaklaşımlar sergileyen bir bey var. Biz ne beyler, bayanlar gördükkk!! Ağzının ayarını çok bozuyormuşsun sağda solda. Artık yüzün ak mı olur kara mı olur pek yakında ben canlı yayında ekrana getireceğim. Hele şu Bakanlar Kurulu kurulsun. Bir gideyim Başbakan’a ‘hayırlı olsun’ diyeyim. Ondan sonra aleyhte konuşmak neymiş bu beyefendi ile hesaplaşacağız. Hiç merakı olmasın. Artık çok şey değişti. Neler göreceğiz, neler… Ne operasyonlar göreceğiz. Demir parmaklıklar ardında kimlerin olduğunu göreceğiz. Ben burdan söyleyeyim. Arkadaşın da zaten 2 çocuğu var babalarından uzun süre uzakta kalmasalar iyi olur.“
Spekülasyonlara konu olan Osman Akyüz son olarak, İhlas Grubu’nun yeniden banka kurarak sektöre geri dönme isteğiyle ilgili olarak, “Eski bir oyuncunun piyasaya tekrar girmesinin olumlu katkısı olmaz” yorumunu yapmıştı.

Ancak Açıkel’in kimi kastettiği konusu hala belirsiz. İhlas Finans’ın bankacılığa geri döneceğine ilişkin çıkan haberler üzerine bazı köşe yazarları da buna izin verilmemesi yönünde yazılar yazmıştı.




İŞTE TGRT SPİKERİNİN TEHDİT ETTİĞİ İSİM OLDUĞU ÖNE SÜRÜLEN OSMAN AKYÜZ: