Televizyon
07 Eki 2013 11:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:41

İŞTE RTÜK'ÜN ŞAFAK SEZER KARARI!

RTÜK, önce Gezi Parkı eylemlerine katılan sonra da Başbakan'dan özür dileyen sanatçı Şafak Sezer'e yönelik eleştirileri normal buldu.

RTÜK, Gezi Parkı eylemlerine destek vermesi nedeniyle Başbakan Erdoğan’ın önünde diz çökerek özür dileyen sanatçı Şafak Sezer’e yöneltilen eleştirileri normal buldu. TV’lerde bu konuda yapılan yorumlar için cezaya gerek görülmedi.

Gazeteport’un edindiği bilgiye göre RTÜK toplantısında Flash TV’de 22 Temmuz 2013 günü yayınlanan ana haber bülteni ele alındı. Sezer’in önce eyleme destek verdiği, sonra da Erdoğan’dan özür dilediği görüntüler ekrana getirildi. Flash TV spikeri de şöyle dedi:

 ’’Başbakan Erdoğan’ın yanında diz çöküp, gezi parkı eylemlerine katıldığı için özür dileyen Şafak Sezer, bu özürle birlikte yeni projeleri için Kültür Bakanlığından hatırı sayılır bir para alır mı şimdilik soru işareti. Ama yaptığı neredeyse bütün işlerinde küfürün bini bir para olan Sezer, kendini daha çok değiştirmeli. Bir özürle, bin günah af olmaz. Akla Barış Manço’nun güzel bir şarkısi geliyor. Dünya dönüyor dostlar ben dönmüşüm çok mu ?"

 RTÜK İzleme ve Değerlendire Dairesi bu konudaki raporunda ’’Spiker, haber içeriğinin dışına çıkarak eleştiri sınırlarını zorlamış, Sezer’in Başbakanla görüşmesinin, menfaat sağlamaya yönelik bir çaba olduğunu iddia etmiş, tarafsız habercilik sorumluluğunu yerine getirmemiştir’’ denildi ve Flash TV’ye ceza verilmesi istendi.
 
Ancak RTÜK üyeleri, ’’ Haberde magazinsel boyuta ağırlık verildiği, toplumda ün sahibi bir kişiye ait haberin bu şeklinin tolere edilebileceği, tarafsızlık ilkesinin de ihlal boyutuna ulaşmadığı’’ gerekçesiyle cezaya gerek görmedi.