Gündem
06 Ağu 2023 22:20 Son Güncelleme: 06 Ağu 2023 22:24

İstanbullular dikkat! Metrobüs için yeni dönem!

İstanbul'da toplu taşıma sorunu yıllardır artarak devam ediyor. Metrobüs ve metrolardaki kalabalık, vapur ve tramvay seferlerinin yetersizliği İstanbulluları bezdiriyor. İBB'nin CHP'li meclis üyeleri 7 Ağustos Pazartesi (yarın) günü yerinde denetime çıkıyor.

İstanbul coğrafi konumu, yerleşme alanının yoğunluğu, nüfusu, tarihi dokusu, sosyal, kültürel ve ticareti faaliyetlerinin çeşitliliği gibi çok sayıdaki özelliğiyle dünyanın başta gelen metropollerinden biri... Sürekli olarak toplu taşımaya yatırım yapılsa da bu deva şehirde sorunlar bitmiyor aksine katlanarak devame diyor.

Metrobüs ve metrolardaki kalabalık, vapur ve tramvay seferlerinin yetersizliği İstanbulluların bir yerden bir yere ulaşamını zorlaştırıyor. Taksi sorunu ise yetkililerin önünde çözülmeyi bekleyen bir başka sorun olarak duruyor.

7 Ağustos Pazartesi (yarın) gününden itibaren İETT kadroları ile birlikte, ulaşım komisyonu başta olmak üzere, ilgili İBB meclis üyeleri garajlarda ve sahada denetim yapacak.

İlgili otobüs ve metrobüs hatlarında, yolcu konforu doğrultusunda talep şikayet ve 153’e gelen bildirimlere yönelik çalışmalar yapılacak. Bu sayede sorunlar yerinde gözlemlenecek. Ardından da çözüm için çalışmalar yapılacak.