Gündem
17 Ara 2013 08:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:49

İstanbul'da şok operasyon, Ünlü isimler gözaltında!

İstanbul'da aralarında ünlü isimlerin ve işadamlarının da bulunduğu isimlerin evlerine baskın!

İstanbul'da rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında aralarında işadamı Ali Ağaoğlu ve Reza Zarrab'ın da bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Ayrıca gözaltına alınan isimler arasında Ali Ağaoğlu'nun yanı sıra Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğulları, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın da bulunduğu iddia ediliyor.

İstanbul'da aralarında ünlü işadamlarının bulunduğu isimlerin evlerine baskın düzenlendi. Çok sayıda gözaltı var.  Mali Şube ekipleri uzun süredir devam eden hazırlık çalışmalarının ardından kamu ihalelerinde fesat ve rüşvet operasyonu başlattı. Sabaha karşı başlayan operasyonda önceden tesbit edilen 18 adrese baskın yapıldı. Aralarında Türkiye’nin önde gelen işadamlarının da bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

BAKAN'IN OĞLU DA GÖZALTINDA
Gözaltına alınan isimler arasında Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğullarının da bulunduğu iddia ediliyor. Bakanların gözaltına alınan oğulları Salih Kaan Çağlayan, Abdullah Oğuz Bayraktar ve Barış Güler.

ÖZEL KALEM MÜDÜRLERİ DE GÖZALTINDA
Öte yandan Çevre Bakanlığı Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Çevre Bakanı Danışmanı Sadık Soylu ve Zafer Çağlayan’ın Özel Kalem Müdürleri  Mustafa Behçet Kaynar ve Onur Kaya'nın da gözaltına alındığı kaydediliyor.

GÜLER PROGRAMINI İPTAL ETTİ
Öte yandan İçişleri Bakanı Muammer Güler bugün Sofya'da katılacağı programı iptal etti. Güler, Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan arasında Kapitan Andreevo sınır kapısında kurulması öngörülen polis ve gümrük ortak temas merkezinin kuruluş ve işleyişine ilişkin anlaşmanın imza törenine katılacaktı.

ÇAĞLAYAN TOPLANTISINI İPTAL ETTİ
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile katılacağı; Gölbaşı Eğitim ve Sosyal Tesisi’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devredilmesine ilişkin protokolün imza törenini iptal etti. Bu sabah saat 09.45’te Ekonomi Bakanlığı’nda yapılması planlanan törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek de katılacaktı. Zafer Çağlayan'ın yakın çevresi, bakanın oğlu Salih Kaan Çağlayan'ın gözaltına alındığı iddiaları ile ilgili olarak "Bizim de haberimiz yoktu TV'den öğrendik" yorumunda bulundular.

BANKA GENEL MÜDÜRÜ DE VAR
Operasyon kapsamında Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın da gözaltında olduğu öğrenildi.

FATİH BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA
Gözaltına alınan bir diğer ise Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir.

Mustafa Demir belediyedeki makamında gözaltına alındı ve makam odasında arama yapıldı.

Fatih Belediye Başkanı Demir’e rant ve belediye ihalelerinde yolsuzluk suçlaması yöneltildi.  Fatih Belediyesi’nin imara açmadığı arazilerin bazı iş adamlarının rüşvetle Bakanlık üzerinden illegal olarak imara ve inşaata açılmasını sağladığı iddia edildi.

Ayrıca Fatih Belediye Başkanı Demir’in hakkında Marmaray projesine ciddi zarar vereceği halde rüşvet karşılığında bazı arsalara imar ve inşaat izni vermek gibi suçlamalar da yer alıyor.

BİLGİ ALINMASI İÇİN DAVET EDİLDİ

Öte yandan  Ağaoğlu Grup CEO'su Hasan Rahvalı, Ali Ağaoğlu'nun gözaltında olduğu iddiaları üzerine "Gözaltında değil. Bilgi alınması amacıyla emniyete davet edildi" dedi.