Gündem
27 Eki 2023 09:54 Son Güncelleme: 27 Eki 2023 10:05

İstanbul ve Ankara anketi: İmamoğlu ve Yavaş gidiyor mu, kalıyor mu?

Areda-Survey'in yerel seçimler üzerine yaptığı ankette, İstanbul'da AKP'nin, Ankara'da CHP'nin kazanma oranı daha yüksek çıktı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Areda-Survey'in 6-9 Ekim tarihlerinde 3 bin 30 kişi ile yaptığı anketin yerel seçimlere ilişkin sonuçlarını paylaştı. 

Selvi'nin aktardığına göre; "Sizce önümüzdeki yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı hangi parti kazanır" sorusuna ankete katılanların yüzde 45.2’si AKP yanıtını verirken CHP diyenlerin oranı yüzde 40.9’da kaldı.

Selvi, "Ekrem İmamoğlu’nun oylarının gerilemesinde cumhurbaşkanı adaylığı ve CHP içindeki mücadele nedeniyle İstanbul’a eserler kazandırmaması ön planda çıkıyor" yorumunu yaptı. 

Ankara söz konusu olduğunda ise ankete katılanların yüzde 49.5’i "CHP kazanacak" derken AKP diyenlerin oranı yüzde 40.4’te kaldı.

Selvi, "İstanbul ve Ankara sonuçları AK Parti’ye önemli bir mesaj niteliği taşıyor. AK Parti aday konusunda dikkatli hareket etmek zorunda. Kazanacak aday çıkardığı takdirde seçimleri alabilir ama aday konusunda yapılacak olan yanlış bu şehirlerin yeniden CHP tarafından kazanılmasına imkân sağlayabilir" düşüncesini dile getirdi. 

Yazının tamamı için tıklayın.