Gündem
05 Tem 2023 12:01 Son Güncelleme: 05 Tem 2023 12:21

İstanbul Valiliği açıkladı: Kafelerde nargile yasaklandı!

İstanbul Valiliği, nargile salonu ve kafelerde nargile servisine yeni bir karar alınıncaya kadar ara verilmesine devam edileceğini duyurdu.

2020 yılından bu yana nargile kafelerin faaliyetleri geçici olarak durdurulmuştu. İstanbul Valiliği, nargile kafe ve salonlarıyla ilgili yeni bir açıklama yaparak, nargile servisine yönelik yasağın devam edeceğini duyurdu.

KAFELERDE NARGİLE SERVİSİ YASAKLANDI
İstanbul Valiliği'nin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, "Nargile Salonu ve Nargile Kafelerin faaliyetleri 16.03.2020 tarihli 5361 sayılı Bakanlık emri gereğince geçici süreliğine durdurulmuştu. İlimiz Hıfzıssıhha Meclisi'nin 29.06.2021 tarihli ve 54 sayılı kararı ile de nargile salonu/kafesi olan iş yerlerinin faaliyetlerine yeni bir karar alınıncaya kadar ara verilmesine devam edildiği ve konaklama tesisleri, plaj, piknik alanları ve parklar dahil olmak üzere hiçbir işyerinde nargile servisinin yapılmamasına karar verilmiştir." denildi.

KOVİD-19 ÖNLEMLERİ KAPSAMINDA ALINAN BİR KARAR
İstanbul Valiliği'nin aldığı bu karar, Kovid-19 salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında gerçekleştirildi. Salgının yayılmasını önlemek ve vatandaşların sağlığını korumak amacıyla nargile hizmetine ara verilmesi kararı alınmıştı. Valilik, yeni bir karar alınıncaya kadar bu yasağın devam edeceğini bildirdi.

NARGİLE KAFELERİNİN FAALİYETLERİ GEÇİCİ OLARAK DURDURULDU
Nargile salonları ve kafeleri, Hıfzıssıhha Meclisi'nin kararıyla faaliyetlerine ara vermek zorunda kalmıştı. İstanbul Valiliği'nin aldığı bu kararla birlikte nargile servisi yapılan iş yerlerindeki faaliyetler geçici olarak durduruldu.