Gündem
03 Eki 2023 20:00 Son Güncelleme: 03 Eki 2023 23:18

İstanbul Üniversitesi'nde öğrencilere konserve skandalı! Hem zam yapıldı hem konserve verildi

Üniversitelerin açılmasıyla birlikte çoğu üniversitede yemekhanelere zam geldi. Bu zamlara Türkiye'nin dört bir yanındaki öğrencilerden tepki geldi. İstanbul Üniversitesi'ndeki iddia ise öğrencilere yemek kalmamasıyla ilgiliydi.

İstanbul Üniversitesi'nde yemekhane ücretleri bu yıl yüzde 150 zamlandı. Bir öğün yemek ücreti 6 TL'den 15 TL'ye yükseltildi. Zamlı tarifeyle yemekhaneler 18 Eylül Pazartesi günü açıldı.

Ancak, iddialara göre yemekler ilk günden bitti. Yemek alamayan öğrencilere ise sıcak yemek yerine konserve dağıtıldı. Konserve yemeğin içeriğinde limonata, iki adet tulumba tatlısı, konserve ton balığı ve sebze yemeği yer aldı.

ÖĞRENCİLERDEN TEPKİ GELDİ

Konserve yemeği görünce şaşıran öğrenciler, menüyü sosyal medyada paylaşarak tepki gösterdi.

İstanbul Üniversitesi Emek Gençliği adlı sosyal medya platformu ise tepkisini, "İstanbul Üniversitesi yemekhanesinde ilk günden bir saat içerisinde 'yemeğin tükendiği' gerekçesiyle sıcak yemek yerine konserve dağıtılmaya başlandı. Öğrencileri ilk günden mağdur eden üniversite yönetimine sesleniyoruz: Aldığınız ödenekleri öğrenciler için kullanın!" ifadeleriyle paylaştı.