Gündem
15 Eki 2023 20:51 Son Güncelleme: 15 Eki 2023 20:54

İstanbul sağanak yağışa teslim olacak! Meteoroloji tarih verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; yarın öğle saatlerinde İstanbul, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yağış başlayacak. Akşama kadar sürmesi beklenen yağış sebebiyle vatandaşlara dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji'den yapılan son tahminlere göre, İstanbul dahil birçok ilde kuvvetli yağış meydana gelecek.

Sonbahar aylarına girilmesiyle birlikte hava sıcaklıklarıda git gide azalıyor. Havaların soğumasıyla birlikte şiddetli yağışlarda bazı bölgelerde görülmeye başlandı.

METEOROLOJİ SAAT VEREREK UYARDI

Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde beklenen sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşlar uyarıldı.

Yağışlar saat 13.00 ile 21.00 saatleri arasında bekleniyor. Bitlis, Van ve Ağrı çevrelerinde de beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan yağışla birlikte sıcaklıklar da düşecek ancak hafta sonu tekrar yükselecek. Dondurucu soğuklar salı ve çarşamba günleri etkili olacak.

Cuma ve Cumartesi günü havalar tekrardan ısınacak.

DOĞU VE GÜNEY DOĞU ANADOLU'DA YAŞAYAN VATANDAŞLARA UYARI

Yarın İstanbul dahil Marmara ve Karadeniz böylesinde sağanak yağış etkili olurken, Doğu Akdeniz’in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında toz taşınımı uyarısında bulunuldu.

8 KENT SARI KODLA UYARILDI

Antalya’da pastırma sıcaklarını yaşarken Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 30 santime kadar ulaştı.

Meteoroloji; Ağrı, Bitlis, Kastamonu, Sakarya, Van, Zonguldak, Bartın, Düzce için sarı uyarıda bulundu.

KARADENİZ VE KUZEY EGE'YE FIRTINA UYARISI

Batı Karadeniz’de rüzgarın, yarın sabah saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatıdan doğusu güneybatıdan öğle saatlerinden itibaren geneli kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, yarın (Pazartesi) akşam saatlerinde batısında, akşam saatlerinden sonra doğusunda etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Kuzey Ege’nin kuzeyinde rüzgarın, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, yarın (Pazartesi) akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.