Gündem
22 Tem 2013 11:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:18

İSTANBUL, HOLLYWOOD'A UĞURLU GELDİ; HANGİ ÜNLÜ OYUNCU TÜRKİYE'DE FİLM ÇEKECEK?

Son yıllarda yolu İstanbul'dan geçen Hollywood yapımları başarıdan başarıya koşuyor.

Yazar Dan Brown'un Da Vinci Şifresi'yle başlayan ve simgebilim profesörü Robert Langdon'ın maceralarını anlatan roman serisinin son halkası ‘Cehennem'in film uyarlamasının büyük bölümü İstanbul'da çekilecek.

Habertürk'teki habere göre iki Oscar'lı aktör Tom Hanks'in başrolünü oynadığı serinin önceki filmleri ‘Da Vinci Şifresi' ve ‘Melekler ve Şeytanlar' dünyada toplam 1 milyar 243 milyon dolar hasılat elde etmişti.

ÖNCE ARAŞTIRMA YAPILACAK

Serinin yapımcıları üçüncü kitap Kayıp Sembol'u uyarlamaktan vazgeçerek dördüncü kitap ‘Cehennem'in filme uyarlanacağını açıkladı. Tom Hanks'in yine başrolde olacağı filmi yönetmenliği Oscar'lı Ron Howard üstlenecek. Venedik'te başlayan hikâyenin büyük bölümü İstanbul'un tarihi yarımadasında, Ayasofya ve Yerebatan Sarnıcı'nda geçiyor. Yönetmen Ron Howard, mekân araştırması için önümüzdeki günlerde İstanbul'a gelecek.

İSTANBUL, HOLLYWOOD'A UĞURLU GELDİ

Son yıllarda yolu İstanbul'dan geçen Hollywood yapımları başarıdan başarıya koşuyor. Ben Affleck'in 'En İyi Film Oscar'ı kazanan filmi ‘Argo' ve dünya çapında 1 milyar 108 milyon dolar hasılat yapan James Bond filmi ‘Skyfall'un yanı sıra, İstanbul'da çekilen ‘Taken 2', ‘The International' ve ‘Tinker Tailor Soldier Spy' gibi filmler de önemli başarılar kazanmıştı.