Gündem
25 Ara 2013 18:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:50

İstanbul Emniyeti savcının talimatına direniyor

Operasyon hazırlığında olan Başsavcılık ile Emniyet arasında anlaşmazlık olduğu iddia edildi.

Zekeriya Öz'ün nezaretinde gerçekleşen soruşturmanın 2. dalgasında Savcı Muammer Akkaş'ın önemli bir yolsuzluk ve rüşvet operasyonu için harekete geçtiği, ancak emniyet ile savcılık arasında kriz yaşandığı öğrenildi.

GÖREVDEN ALMALAR NEDENİYLE DİRENÇ GÖSTERİLİYOR
Çok sayıda siyasetçi, bürokrat ve iş adamının isminin geçtiği operasyonda, rüşvet, yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırma gibi suçlamalar bulunduğu iddia ediliyor. Son rüşvet operasyonu sonrası emniyette yaşanan görevden almalar nedeniyle savcılığa direnç gösterildiği öne sürülüyor.

Hukukçular tarafından, 'gözaltı' ve 'arama'yı içeren mahkeme kararlarına ilişkin talimatın emniyet tarafından işleme konmamasının delilleri karartmaya neden olacağı için suç olduğu öne sürüldü.

TCDD'YE SORUŞTURMA İDDİASI
Söz konusu soruşturmada TCDD'nin de isminin geçtiği iddia ediliyordu. Ankara Başsavclığı, TCDD'ye (Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları) yönelik soruşturma başlatıldığı yönündeki haberleri doğruladı. Başsavcılık, haberlerin içeriğindeki bazı bilgilerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

TCDD'DEN AÇIKLAMA
Öte yandan TCDD Genel Müdürlüğü konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulundu. Kurum yaptığı resmi açıklamada, "Söz konusu haberlerde, şüpheli oldukları iddia edilen TCDD Genel Müdürü dahil olmak üzere Kuruluşumuzdan diğer bazı isimlere de yer verilmiş olup, haklarında soruşturma yapıldığı yönünde ifadelere yer verilmiştir. Bugüne kadar Kuruluşumuzdan hiç kimsenin ifadesine başvurulmamıştır. İsimleri yazılarak zan altında bırakılan Kuruluşumuz çalışanlarının iddialara ilişkin yasal hakları saklıdır" ifadeleri kullanıldı.

Hakkındaki iddialara cevap veren Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman ise kızının düğününün Haliç Kongre Merkezinde yapıldığını ifade ederek, "Düğüne ait masraflar ile İngiltere'deki harcamalar tarafımızca karşılanmıştır. Buna ilişkin faturalar ve ödeme belgeleri bende mevcuttur" diye konuştu.