Gündem
30 Ara 2010 22:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:55

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN SEREN SERENGİL'E ŞOK!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcı Seren Serengil'in şikayetini değerlendirmeye almadı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcı Seren Serengil’in, ölen bebeğinin bilgisi dışında gömüldüğü ve mezar yerinin kendisinden saklandığı iddiasıyla yaptığı şikayete ilişkin kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zülfikar Tekirdağ tarafından yürütülen soruşturma sonucu verilen kararda, şikayetçi Seren Serengil ile şüpheliler Serengil’in eski eşi Musa Melih Aytun ve Rahmi Aytun’un ifadelerine atıfta bulunuldu.

Kararda, Rahmi Aytun ile Musa Melih Aytun’un iddiaları kabul etmeyerek, annenin rızası alınarak bebeğin Musevi Mezarlığına defnedildiğini söyledikleri kaydedildi.

Şüphelilerin, Serengil’i, gündeme gelmek amacıyla iftira atmakla suçladığı ifade edilen kararda, "Müştekinin şüpheliler hakkındaki iddiaları tamamen asılsız ve soyut iddia olup ispat kabiliyeti bulunmamaktadır. Ayrıca, Seren Serengil, 8 Ekim 2010’da vekilleri aracılığıyla verdiği dilekçede kimseden davacı ve şikayetçi olmadığını beyan etmiştir" denildi.

Kararda, eylemin ceza hukuku açısından suç oluşturmaması ve şikayet yokluğu nedeniyle şüpheliler hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği vurgulandı