Eğitim
25 Nis 2023 17:29 Son Güncelleme: 25 Nis 2023 17:34

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde eğitim ücretlerine fahiş zam! Öğrencilerinden itiraz geldi!

İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, harç ücretlerine yüzde 100 zam yapıldığını duyurdu.

İstanbul Aydın Üniversitesi harç ücretlerine yüzde 100 zam yaptığını duyurdu. Öğrenciler, yapılan zammın adil olmadığını belirterek karara itiraz edeceklerini söyledi. Aydın Üniversitesi öğrencileri T24’ten Duygu Köseoğlu'na verdikleri bilgide, 6 Şubat depremleri nedeniyle geçilen yüz yüze eğitim sürecinde 'gidemedikleri okula bu kadar para ödemenin zor olduğundan' yakınırken 'yapılan yeni zamlar nedeniyle çok sayıda öğrencinin okulu bırakmakla karşı karşı olduğunu' belirtti.

İstanbul Aydın Üniversitesi yıllık eğitim öğretim ücretlere yüzde 100 yaptığını duyurdu. Zam haberini alan öğrenciler fahiş zamların geri alınması talebiyle yarın dekanlık ardından da rektörlük ile görüşeceklerini söyledi.

Aydın Üniversitesi öğrencileri, yüzde 100 zam yapılmasına itiraz edeceklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Duyuru öğleden sonra geldi. Sınıf gruplarında konuştuk. Çoğu kişi okulu bırakacağını belirtiyor. Yasal olarak yıllık eğitim ücretlerine yüzde 79.60 oranında zam yapılması gerekiyor. Bu zam oranı bile çok fazlayken yüzde 100 olarak yapılan bu zammı kabul etmiyoruz. Hayat şartları zaten çok zor.

Depremden sonra da yüz yüze eğitime geçildi. Bizler gitmediğimiz okula para ödüyoruz diye düşünürken şimdi de yüzde 100’lük zamla karşı karşıyayız. Bu zamlar saçmalık. Arkadaşlarımızdan biri böyle giderse ‘babam beni okuldan alacak’ diyor.”

 Diş Hekimliği Fakültesi 2022 - 2023 yılı harç ücreti tablosu 

Zamlı harç ücretlerine göre Diş Hekimliği Fakültesi'nde okuyan bir öğrenci, taksitli olarak 109 bin 250  TL öderken bu fiyat yeni eğitim döneminde peşin ödemede 223 bin 963 TL, taksitli ödemede 229 bin 425 TL oldu.

Diş Hekimliği Fakültesi 2023 - 2024 yılı harç ücreti tablosu 

Öğrenciler, Aydın Üniversitesi kurucusu Mustafa Aydın'ın bir yıl önce Dünya’dan Yasemin Salih’e "Yüzde 30’luk artış da vakıf üniversitelerinin ayakta kalması için yeterli değil” dediğini hatırlattı.

Yapılan zammın geri çekilmesini talep eden öğrenciler yarın rektörlük ve dekanlıkla görüşeceklerini belirtti.

Öğrencilerin paylaştığı zamlı eğitim ücretleri;