Eğitim
09 Mayıs 2024 14:15 Son Güncelleme: 09 Mayıs 2024 17:17

MEB'den okullara genelge hatırlatması: Veliler öğretmen onayı olmadan içeri giremeyecek!

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim sendikalarının İstanbul'da bir okul müdürünün öldürülmesi üzerine başlattığı çağrıların ardından bu sabah okullardan “velilerin randevu almadan okula sokulmaması” yönündeki genelgenin uygulanmasını istediği öğrenildi.

İstanbul'da bir okul müdürünün uzaklaştırma kararı bulunan öğrenci tarafından görevi başında öldürülmesinin ardından okullardaki güvenlik önlemleri yeniden tartışılmaya başlandı.

Eğitim sendikalarının da yarın iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurduğu olay sonrası Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul müdürlerine 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı başında yayımlanan 2023/28 sayılı genelgeyi hatırlatarak velilerin görüşme taleplerinin öğretmenin onayının ardından gerçekleştirilmesini istediği bildirildi.

GENELGE NE DİYOR?

Milli Eğitim Bakanlığının hatırlattığı 2023/28 sayılı genelge yeni eğitim öğretim yılı başında yayımlanmıştı. Genelgede, velilerin okul ziyaretleri ve öğretmenlerle görüşmelerinin daha nitelikli, düzenli ve sağlıklı olması için okullar tarafından planlamalar yapılması, ziyaretler için eğitim öğretim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde zaman çizelgesi oluşturulması düzenleniyor. Genelgede, planlanan görüşme ve toplantılar dışında velilerin okul içinde bulunmalarının pedagojik olarak doğru olmadığı göz önünde bulundurularak gerekli tedbirlerin alınması da isteniyor.