Gündem
12 Nis 2024 10:42 Son Güncelleme: 12 Nis 2024 10:42

İsrail eyleminde vatandaşa tokat atan komiserin akıbeti belli oldu!

İstanbul Taksim'de, Türkiye'nin İsrail ile ticaretine yönelik ilişkilerin sonlandırılması ve Filistin ile dayanışma eylemleri sırasında vatandaşa tokat atan polisin akıbeti belli oldu.

İstanbul Taksim’de Türkiye’nin İsrail’e yönelik ticaret ilişkilerinin kesilmesi ve Filistin’le dayanışmak için geçen hafta protesto eylemi yapan yurttaşlara yönelik polis müdahalesi ciddi eleştirilere neden olmuştu. 43 kişinin gözaltına alındığı eylemde türbanlı bir genç kadına tokat atan bir kadın komiserin sert müdahalesi de kameralara yansıdı.

Söz konusu müdahalenin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2 emniyet personelinin açığa alındığını duyurmuştu ancak genç kadına tokat atan polis amirinin açığa alınıp alınmadığı bilinmiyordu.

Cumhuriyet'ten Can Uğur'un haberine göre: o komiserin açığa alındığı ortaya çıktı. Ulaşılan emniyet kaynakları olayı doğruladı. ‘Eyleme yönelik yapılan müdahalesinin orantısız olduğu bu şekilde müdahalenin hukuka uygun olmadığı’ nedeniyle ilgili polis memurunun açığa alındığı emniyet kaynaklarınca ifade edildi.