Magazin
06 Ağu 2022 00:41 Son Güncelleme: 06 Ağu 2022 00:45

İsmail Türüt hakkında mahkemeden flaş karar! Eski eşine yüklü tazminat ödeyecek

İsmail Türüt'ün 10 yıl önce boşandığı Ayşe Morgül, açtığı mal paylaşımı davasını kazandı. Türüt, boşandığı eşi Ayşe Morgül'e 500 bin TL tazminat ödeyecek.

Ünlü türkücü İsmail Türüt'ün 10 yıl önce boşandığı Ayşe Morgül, açtığı mal paylaşımı davasını kazandı. Mahkeme İsmail Türüt’ün 250 bin TL maddi, 250 bin TL manevi tazminat vermesini hükmetti. Morgül’ün avukatı, Türüt’ün taşınmazını haciz ederek satışa çıkardı.

Ayşe Morgül, avukatı aracılığıyla İsmail Türüt’e mal paylaşımı davası açtı. Dava dilekçesinde, çiftin evlendiği tarihte İsmail Türüt’ün Karadeniz yöresinde tanınan yerel bir sanatçıyken 1997-1998 yıllarında İbrahim Tatlıses’in de yardımı ile tanınmaya başladığı ve çıkış yakaladığı anlatıldı.

Dilekçede Ayşe Morgül’ün, Türüt’ün sahne kostümlerinin temizlenmesi, ütülenmesi ve düzenlenmesi, kişisel bakımının yapılması, sosyal çevresinin organize edilmesi gibi bir sanatçının ancak profesyonel olarak alabileceği hizmeti kendisine karşılık beklemeksizin sunduğu belirtildi.

İsmail Türüt’ün şu anda bulunduğu yere gelmesine Ayşe Morgül’ün ön ayak olduğu dilekçede yer alırken, türkücünün tanınmasıyla eşine ve ailesine karşı tavırlarının değiştiği ileri sürüldü.

'MAL VARLIĞINI DEVRETTİ'

Sözcü gazetesinden Hayati Arıgan'ın haberine göre, dilekçede İsmail Türüt’ün onlarca taşınmaz, otomobiller, şirket hisseleri, yarış atları, albüm ve konser gelirleri gibi mal varlıklarının bulunduğu ve bunların bir kısmının kardeşlerine ve birlikte yaşadığı kadına devrettiği ileri sürüldü.

İsmail Türüt ise avukatı aracılığıyla verdiği cevap dilekçesinde açılan davanın haksız ve kötü niyetli olduğunu ve zaman aşımına uğradığını ileri sürdü.

Türüt, dilekçesinde Ayşe Morgül’ün iddialarını reddetti. İsmail Türüt’ün birlikte yaşadığı Nagehan T. ise mahkemede verdiği ifadede şunları söyledi:

“Ben Türüt’ün çocuğunun annesiyim, birlikte yaşıyoruz. Tarafları evlendikten sonra boşanma davası açılana kadar davacının üzerine olan evin ve bugüne kadar kullandığı tüm araçların davalı tarafından alındığını biliyorum. Ödemeleri bazen bankaya ben gidip yaptım. İsmail Türüt'ün üzerine resmi olarak görünen dışında başka bir malvarlığı yoktur. Ben ailemden dolayı varlıklıyım, oturduğumuz evi de ailemden gelen malvarlığı ile aldım. İsmail Bey’in kullandığı bir araç yoktur. Son 15 yıldır maddi açıdan sıkıntıdadır, evi benim yardımlarımla geçindiriyoruz.”

Mahkeme İsmail Türüt’ün boşanma dava tarihindeki malvarlığı hakkında yapılan araştırmada Sancaktepe, Yenidoğan’daki taşınmaz dışında malvarlığına ve nakit birikimine rastlanmadığını belirtti.

Mahkeme Türüt’e ait olduğu iddia edilen diğer taşınmazların adına kayıtlı olmadıkları, bunların davalı tarafından ödendiğine ve mal kaçırmak amaçlı başkaları adına alındığına dair taraf tanıklarının birbirleri ile çelişen beyanları dışında delil ve belge bulunmadığını belirtti.

TAŞINMAZLAR SATIŞA ÇIKTI

Mahkeme, Ayşe Morgül’ün Türüt’ün, Sancaktepe Yenidoğan’daki taşınmazından katılma alacağı olduğunu belirterek 738 bin TL katılma alacağının yasal faizi ile ödenmesine karar verdi.

Ayşe Morgül’ün avukatı Sema Kılıç, Türüt’ün taşınmazını haciz ederek satışa çıkardı.