Medya
17 Mar 2021 05:55 Son Güncelleme: 17 Mar 2021 11:27

İsmail Saymaz'dan Andımız itirafı: 'Kaldırıldığında doğru olduğunu düşünmüştüm ama...'

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz'dan dikkat çeken bir 'Andımız itirafı' geldi. Saymaz, Andımızın kaldırılmasını önce doğru bulduğunu ama sonra kararının değiştiğini açıkladı.

İsmail Saymaz, Türkiye'nin gündemindeki 'Andımız tartışmasında' bomba gibi bir itirafta bulundu. Saymaz, Andımızın okullardan kaldırılmasını önce doğru bulduğunu ama aradan geçen sekiz yıl sonra bu kararını değiştirdiğini ifade etti. 

KRT TV ekranlarında yayımlanan 'Şimdiki Zaman'a katılan İsmail Saymaz, "Andımız kaldırıldığında kararın doğru olduğunu düşünmüştüm. Fakat aradan geçen sekiz yıl sonunda bunun hatalı bir işlem olduğunu düşünüyorum." dedi. 

KRT TV ekranlarında yayımlanan Gürkan Hacır'ın sunduğu 'Şimdiki Zaman' adlı programa bu hafta gazeteciler Barış Yarkadaş, İsmail Saymaz, Uğur Dündar ve Elfin Tataroğlu katıldı. 

NEDEN ÖYLE DÜŞÜNMÜŞ

Programda "Andımızın kaldırılması", ele alındı. Gazeteci İsmail Saymaz, programda yaptığı açıklamada "Andımız kaldırıldığında doğru bir karar olduğunu düşünmüştüm. Ancak aradan geçen 8 yılın sonunda bunun hatalı olduğunu düşünüyorum." ifadesinde bulundu.

O gün neden böyle bir yaklaşımı olduğunu Saymaz şöyle anlattı: "Kürt sorununun çözüleceği konusunda karşılıklı adımların atıldığı bir siyasi iklim vardı. Kürt vatandaşlar kendi etnik kimliklerinin yok sayıldığını, Kürt kimliklerinin devlet tarafından görmezden gelindiğini düşünüyorlardı."