Gündem
25 Oca 2011 19:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:59

İSMAİL SAYMAZ'A İKİ DAVA DAHA! GENÇ GAZETECİNİN KAÇ YIL HAPSİ İSTENDİ?

Halen 12 davadan 97 yıla kadar hapsi istenen Radikal muhabiri İsmail Saymaz'a iki dava daha açıldı..

Halen 12 davadan 97 yıla kadar hapsi istenen Radikal muhabiri İsmail Saymaz'a, "Postmodern Cihad" kitabı ve "Sulbeyli Adliyesi" haberi nedeniyle iki yeni dava daha açıldı.


Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutuklanmasıyla ilgili haberleri nedeniyle yargılanan ve hakkındaki toplam 12 davadan 97 yıla kadar hapsi istenen Radikal muhabiri İsmail Saymaz'a, "Postmodern Cihad" kitabı ve "Sulbeyli Adliyesi" haberi nedeniyle iki yeni dava daha açıldı.

Saymaz'a kitabı nedeniyle Erzurum Özel Yetkili 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada 'Terörle mücadele edenleri hedef gösterdiği' suçlamasıyla üç yıla kadar hapis istendi. Davanın ilk duruşması 26 Nisan tarihinde görülecek.

Aynı kitap ile Savcı Osman Şanal'ı "postmodernizm yanlısı gösterdiği" iddiasıyla Saymaz hakkında 7 bin TL'lik manevi tazminat davası da açılmıştı.

Erzincan sürecini konu alan kitapları nedeniyle yargılananlar arasında "Ağa 01" kitabının yazarı, Hürriyet gazetesinden Ali Dağlar ve "Cüppeli Adalet" kitabının yazarı, Cumhuriyet gazetesinden İlhan Taşçı da bulunuyor.
Saymaz, Sultanbeyli Adliyesi'nde savcı Uğur Gökkoyun'un hakim eşi Dilek Gökkoyun ile birlikte yaptığı bir işlemin "etiğine" dair yaptığı haber nedeniyle de 'iftira, hakaret ve yargıyı etkileme' suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis talebiyle yargılanacak.

Konuyla ilgili Saymaz, hakkında açılan iki davada da ortak nokta olarak "ilgili savcıların şikayetleri kendi adliyelerinde yapmış olduklarına" dikkat çekti.

Emir Çelik/Bianet