Spor
11 Haz 2023 20:02 Son Güncelleme: 11 Haz 2023 20:06

İsmail Kartal sürprizi: Süper Lig'e geri dönüyor!

Rıza Çalımbay ile yollarını ayıran Demir Grup Sivasspor takımın başına Süper Lig'de son olarak Fenerbahçe'yi çalıştıran İsmail Kartal'ı getirmek istiyor.

Spor Toto Süper Lig ekibi Demir Grup Sivasspor ligin bitimiyle beraber 2019'dan bu yana takımın başında olan Rıza Çalımbay ile yollarını ayrmıştı. Yiğidolar, Çalımbay'dan boşalan teknik direktörlük koltuğu için ilk adayını belirledi.

İSMAİL KARTAL'A TEKLİF YAPILDI

Sivasspor yönetimi teknik direktör pozisyonu için son olarak geçtiğimiz sezon Fenerbahçe ile başarılı bir dönem geçiren İsmail Kartal'a teklif yaptı. Deneyimli hoca Yiğidolar'ın teklifini düşünmek için zaman istedi.

SİVASSPOR'U LİGE ÇIKARMIŞTI

İsmail Kartal daha önce 2004-2005 sezonunda o dönem Spor Toto 1.Lig'de mücadele eden Sivasspor'u çalıştırmış ve Yiğidolar'ı şampiyon yaparak Süper Lig'e çıkarmıştı.

PEREİRA'DAN SONRA FENERBAHÇE'Yİ İKİNCİLİĞE TAŞIMIŞTI

Geçtiğimiz sezonun ortasında Vitor Perreira'nın ayrılığı sonrası Fenerbahçe'nin başına geçen İsmail Kartal, sarı-lacivertlileri Süper Lig'de 2 yapmayı başarmıştı. Fenerbahçe'nin başında 21 maça çıkan Kartal sezonu; 12 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyetle tamamladı.

ŞAMPİYONLUKLAR YAŞADI

İsmail Kartal, Fenerbahçe'de Aykut Kocaman'ın yardımcılığını yaptığı 2010-2011 ve Ersun Yanal'ın yardımcılığını yaptığı 2013-2014 sezonlarında sarı-lacivertliler ile birlikte Süper Lig'de şampiyonluğa uzanmıştı.