Gündem
04 Oca 2013 09:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:35

İSMAİL HAKKI KARADAYI SERBEST BIRAKILDI

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı tutuklama talebiyle çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

28 Şubat soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, tutuklanması istemi ile mahemeye sevk edilmişti.

Mahkeme, Eski Genelkurmay Başkanı Karadayı'yı serbest bıraktı. Karadayı, yaşından dolayı adli kontrolde tutulacak. Yurtdışı yasağı konuldu, Karadayı, haftada bir karakolda imza atacak...
- AVUKATI EROL YILMAZ ARAS: ALTTAKİLER DE HUKUKSUZ YERE TUTUKLU -
İsmail Karadayı'nın avukatı, mahkemenin kararıyla ilgili "Mahkeme tutuklama talebinin reddine karar verdi. adli kontrolü yeterli buldu. Yurtdışı yasağı koydu, çarşamba günleri, haftada bir gün imza vermeye gidecek. Delil olmamasına rağmen verilen bu karar bile ağır bir karar. Ancak buna da şükrediyoruz" diye konuştu.
Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın altında bulunan kişilerin tutukluluğuyla ilgili sorulan soruya Aras, "alttaki insanlar da hukuksuz yere tutuklu" cevabını verdi.

4 SAAT İFADE VERDİ

Eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, 28 Şubat soruşturması kapsamında İstanbul'da gözaltına alındı. Uçakla Ankara'ya getirilen Karadayı havaalanından adliyeye Genelkurmay'a ait olduğu öğrenilen sivil bir araçla getirildi. 4 saat ifade veren Karadayı tutuklama istemiyle mahkeme sevk edildi.

Emekli Orgeneral Karadayı'nın avukatı Erol Yılmaz Aras, karar sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "Karadayı'ya 83 soru soruldu. Herhangi bir belgede imzası veya parafı olmamasına rağmen savcı, dönemin genelkurmay başkanından habersiz böyle bir şey olmayacağını düşünerek, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti" dedi.