Gündem
23 Şub 2020 11:52 Son Güncelleme: 23 Şub 2020 15:57

İran'daki 5.9‘luk deprem Türkiye'yi vurdu: Acı haberler art arda geliyor!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD), İran'ın Hoy kentinde 5.9 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. İran'da meydana gelen deprem sonucu Van'da 4'ü çocuk 9 kişi hayatını kaybetti. Enkaz altında kalanların olduğu belirtildi.

AFAD'ın verilerine göre, İran'ın Khoy şehrinde saat 08:53'te 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem yerin 5.22 kilometre derinliğinde kaydedildi.

CAN KAYBI 9'A YÜKSELDİ, 9 YARALININ DURUMU KRİTİK

Sağlık Bakanı Koca, "9 vatandaşımız hayatını kaybetti, 37 yaralımız var, 9'unun durumu kritik" açıklamasında bulundu.

VAN VALİSİ: AN İTİBARIYLA ENKAZ ALTINDA KİMSE BULUNMAMAKTADIR

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, saat 12:30 sıralarında yaptığı açıklamada "An itibarıyla bu köylerimizde enkaz altında kimse bulunmamaktadır" dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI: 21 YARALIDAN 8'İNİN DURUMU KRİTİK

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'İran'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem, Van Başkale’de de hasara yol açtı. Depremden hemen sonra bölgeye 25 ambulans, 1 helikopter ambulans ve 13 UMKE ekibimizi sevk ettik. 7 kişinin hayatını kaybettiği depremde 21 vatandaşımız yaralandı. Başkale Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralılardan 8 kişinin durumu kritik, diğer yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor. ' denildi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'nca, İran'da meydana gelen ve Van'da da hissedilen depremin ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), bölgeye destek ulaştırılması için tüm hazırlıklarını yaptığını açıklandı.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Van’da meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. TSK, bölgeye destek ulaştırılması için tüm hazırlıklarını yapmıştır, yaraların sarılması için her türlü göreve hazırdır!" denildi.

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran'da meydana gelen ve Van'da da hissedilen depremle ilgili İçişleri Bakanı Soylu'dan telefonla bilgi aldı.

BAKAN SELÇUK'TAN DEPREM BÖLGESİNDEKİ OKULLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Başkale, Saray, Gürpınar ilçelerindeki birkaç köy okulunda ufak çaplı hasar meydana geldi. Kesin hasar tespiti tamamlanıncaya kadar geçici süreyle taşımalı eğitim gerçekleştireceğiz' açıklamasında bulundu.

İRAN'DAN AÇIKLAMA: 25 YARALI

İran Acil Yardım Kurumu Sözcüsü Mücteba Halidi, devlet medyasına yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle 25 kişinin yaralandığını söyledi. Batı Azerbaycan Valisi Muhammed Mehdi Şehriyari de yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu, arama kurtarma ekiplerinin deprem bölgesine intikal ettiğini belirtti. İran devlet medyasına göre, depremde 43 köyde evler hasar gördü.

ARTÇILAR MEYDANA GELDİ

Bölgede en büyüğü 4.3 büyüklüğünde olmak üzere çok sayıda artçı sarsıntı da kaydedildi.

ETİKETLER
#AFAD #van #deprem #iran