Gündem
03 Mar 2011 03:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:05

IPAD'DEN YAYIN YAPAN İLK TÜRK SİNEMA DERGİSİ HANGİSİ?

Türkiye'nin iPad üzerinde yayın yapan ilk sinema dergisi unvanına sahip internet sitesi yayına girdi.

Steve Jobs, iPad’i yeni bir keşif olarak lanse ettiği günden bu yana mecralar kendilerini yeniden tanımlama ihtiyacına girerek yeni medyada yerlerini almaya başladılar. Türkiye’de de böyle bir eğilim var. Bu eğilimin sinema alanındaki ilk örneği Amarcord adlı dergi oldu.

GENÇ SİNEMA ELEŞTİRMENLERİNDEN BİR İLK

Sadece iPad üzerinden ve sadece iPad için hazırlanan özgün bir içerikle Apple Store’da yerini alan dergi Türkiye’deki genç sinema eleştirmenlerinin yeni bir girişimi.

ZENGİN İÇERİKLE iPAD KULLANICILARINA ÖZEL SİTE

Vizyondaki filmlerden ölümsüz eserlere, kitaplardan DVD tanıtımlarına kadar dolu bir içerik vaat eden Amarcord’un Türkiye’de halihazırda iPad üzerinden yayınlanmaya başlayan dergilerden farkı sadece içerikteki özgünlükle sınırlı değil. Dergi özellikle dinamik tasarımı ve zengin işlevselliğiyle ön plana çıkıyor. iPad’in sunduğu farklı deneyimi sinema duygusuyla birleştirmeye çalışan Amarcord videolara, interaktif görsellere ve iPad’e has uygulamalara yer veriyor.

Tanışma sayısıyla ve ücretsiz olarak App Store’dan indirilebilen dergi, yeni sayısında sadece iPad üzerinden değil, diğer tabletler üzerinden de okunabilecek.

Amarcord’dan haberdar olmak için:
amarcord-dergi.com
twitter.com/amarcorddergi
vimeo.com/amarcorddergi