Gündem
09 Şub 2014 00:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:55

İnternete sansür protestosuna TOMA'lı müdahale

Sosyal medya üzerinden yapılan "Yeni internet yasası" protesto çağrısı üzerine Taksim'de toplanan göstericilere polis sert şekilde müdahale etti.

Sosyal medya üzerinden yapılan "Yeni internet yasası" protestosu üzerine Taksim'de polis geniş güvenlik önlemi aldı. Taksim'de internet yasasını protesto etmek için toplanan protestocu gruba polis TOMA ile müdahale etti.

Yeni internet yasasını protesto eden gruplar ile polis, İstiklal Caddesi'nde karşı karşıya geldi. Sosyal medya üzerinden yapılan çağrı üzerine saat 19.00 biraraya gelmek için Galatasaray Meydanı'ndan Taksim'e yürüyen grupların önü polis tarafından İstiklal Caddesi'nde kesildi.

Gruptan havai fişet atılması üzerine eylemcilere TOMA ile müdahale edildi. Bazı eylemciler TOMA'nın önünde durarak müdahaleyi engellemek istedi. Tek TOMA yetersiz kalınca ikinci TOMA da devreye girdi. TOMA'dan göstericiler uzun süre su sıkıldı ancak göstericiler dağılmadı. Bunun üzerine polis gaz kullandı. Göstericiler Galatasaray Meydanı'na doğru kaçarken İstiklal Caddesi'ndeki çok sayırda vatandaş da gazdan etkilendi.

Polisin müdahalesi ile Galatasaray'dan Karaköy ve Galata köprüsü tarafına çekilen göstericileri ile polis arasında süren olaylar geceyarısına kadar sürdü.

TOMA protestocuyu da sürükledi
Bir protestocu ise TOMA'nın önünde durarak ilerlemesini durdurmak istedi. Ancak eylemciye rağmen TOMA yoluna devam etti.
ATILAN GAZDAN BİR ÇOCUK FENALIK GEÇİRDİ
Gruptan havai fişek atılması üzerine eylemcilere TOMA ve gaz ile müdahale edildi. Müdahaleden o sırada İstiklal Caddesi'nde bulunan vatandaşlarda etkilendi. Çocuğu polisin attığı gazdan etkilenen bir baba cadde boyunca koşarak yardım istedi.

'Çocuk nefes alamıyor, ambulans yok mu' diyerek yardım bekleyen babaya polisler yardım etti ve çocuğuyla polis aracına bindirilen baba gerilimin sürdüğü bölgeden uzaklaştırıldı.