Gündem
07 Haz 2010 14:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:21

İNTERNET KULLANICILARI SANSÜRE 'YETER' DİYOR!

İnternette Youtube'un ardından Google'ın bazı IP adreslerine de getirilen erişim engellemesine karşı bir kampanya başlatıldı.

Akşam gazetesi yazarı Yurtsan Atakan, "YouTube da dahil pekçok sitenin sansürlenmesine yasal zemin sağlayan ve İnternet'in Türkiye'deki geleceğini tehdit eden 5651 sayılı İnternet Yasası'nın değiştirilmesine yönelik olarak iktidar ve muhalefetin dikkatini çekmek amacıyla yeter.neonebu.com adresinde "Yeter! İnternet'te Sansüre Hayır" başlıklı bir kampanya başlattı.

"Mahkemece sakıncalı görülen tek bir sayfadan dolayı sitelerin tamamının sansürlenmesine ve bazı sitelerin yargı kararı olmaksızın engellenmesine olanak veren 5651 Sayılı Kanun'un değiştirilmesi için iktidar ve muhalefet partilerinden çaba görmek istiyorum."  sloganı ile yola çıkan  kampanya  imza metni şöyle:

Türkiye'deki İnternet kullanıcıları için "Karanlık Dönem" başladı. Sitelere erişimin engellemesiyle başlayan İnternet sansürü, IP adreslerinin yasaklanmasıyla farklı bir boyuta geçti. Binlerce siteyle birlikte artık pek çok Google servisi de erişilemez durumda. "Yetkililer", İnternet'e TC Kimlik Numarası'yla girme, Ulusal Arama Motoru oluşturma gibi fantastik fikirlerle Türkiye'deki kullanıcılar için İnternet'i kısıtlı, sadece otoritenin 'uygun gördüğü' sitelerden oluşan ve sürekli izlenen bir "Ulusal İntranet"e dönüştürmenin peşindeler. Hem konvansiyonel hem de İnternet medyası ise gözünü kulağını kapatmış durumda, kitleleri peşinden sürüklediği iddia edilen kalemlerden çıt çıkmıyor.

Keyfekeder uygulamalara tepki göstermedikçe ve sansüre çanak tutan yasaların değiştirilmesini sağlayacak kitlesel tepkiyi oluşturmadıkça, durum çok daha kötüye gidecek. Bir sabah bilgisayarınızı açtığınızda "BU ÜLKENİN İNTERNET'E ERİŞİMİ MAHKEME KARARIYLA ENGELLENMİŞTİR" uyarısını görürseniz şaşırmayın...

Yeter! İnternet'te Sansüre Hayır! kampanyasına destek verin, sesimiz güçlü çıksın, herkes duysun. İnternet kullanıcılarının çilesi artık bitsin.

ETİKETLER
#internet #sansür