Gündem
28 Eyl 2011 17:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:51

İNTERNET ÇAĞIN EN BÜYÜK CASUSLUK ARACI!

5 Ekim'de Yeni Medya Düzeni Konferansı'na katılacak olan, WikiLeaks'in kurucusu ve başkanı Julian Assange NTV'ye konuştu.

Bazıları için haberciliği kökten değiştiren bir kahraman, bazıları içinse süper güçlerin bir ajanı... ABD’nin gizli diplomatik belgelerini art arda yayımlamayı sürdüren WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange, internetin en etkili casusluk makinesi olduğunu söyledi.
İstanbul’da 5 Ekim’de düzenlenecek Yeni Medya Konferansı’na video-konferans yoluyla katılacak olan WikiLeaks kurucusu, toplantı öncesinde ntvmsnbc Genel Yayın Yönetmeni NTV’nin sorularını yanıtladı. Ntvmsnbc Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Yeşiltepe’ye önemli açıklamalarda bulunan Assange, internetin ‘çağın en büyük casusluk aracı’ haline dönüştüğünü iddia etti.

Assange, ‘tüm problemlerine karşın internetin insanlığın aydınlanmasına hizmet ediyor' dedi. “İnternet televizyonun pasifliğine karşı büyük bir panzehir” ifadesini kullanan WikiLeaks kurucusu, internette ise birikim ve paylaşım olduğunu vurguladı.

Assange şöyle devam etti: “Öğrenilen dersler, edinilen bilgiler birikebilir, yani bir kişinin önceden söylediği ile şimdi söylediği birikebilir ve karşılaştırma yapılabilir; bu açıdan bakıldığında internet harika bir şeydir. Çünkü temelde, internette bilgi paylaşımı söz konusudur. İnternetin en büyük sorunu ise, dünyanın gördüğü en etkili casusluk makinesi olması. Biz tüm iletişimimizi, aile ile ilgili olanları, iş dokümanlarımızı, özel yazışmalarımızı internete koyuyoruz. Bunun sonucunda da, interneti dışarıdan kontrol edebilecek kadar güçlü bazı organizasyonlar, milyonlarca kişi ile ilgili emsalsiz bilgiye kolaylıkla ulaşabiliyorlar.”
WikiLeaks kurucusu Julian Assange ile Skype üzerinden görüntülü olarak yapılan ve yaklaşık 1 saat süren söyleşi, 1 Ekim Cumartesi saat 19:15'te NTV'de yayınlanacak. Programın tekrarı ise 2 Ekim Pazar günü saat 14:00'te.

Assange’ın da konukları arasında olduğu Yeni Medya Düzeni Konferansı 2011 için biletler 0212 467 32 20 numaralı telefondan temin edilebilir. Konferans hakkındaki sorular için adres yenimedyaduzeni@ntv.com.tr.

ntvmsnbc