Televizyon
05 Oca 2011 12:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:56

''İNSAN HAKLARI ŞİMDİ!'' TRT HABER'DE BAŞLIYOR! PROGRAMI KİM SUNACAK? (MEDYARADAR/ÖZEL)

TRT ile Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı toplumda insan hakları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla ortak bir yapıma imza atıyor.

TRT Genel Müdürlüğü ile T.C. Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı ortak yapımı olarak hazırlanan ve toplumda insan hakları konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan “İnsan Hakları Şimdi!”, 9 Ocak’tan itibaren her pazar, saat 20.15’de, TRT Haber’de.
 
İnsanların haklarını kullanabilmelerinin ancak bilinçlenmeleriyle mümkün olacağı gerçeğinden hareket eden program, 13 hafta boyunca canlı olarak ekrana gelecek. İnternet ve televizyon yayıncılığını bir arada kullanarak, ülkemizde en çok yaşanan insan hakları ihlallerini, sorunlarını, yaşanan örnekler ve çözüm önerileriyle ekrana taşıyacak “İnsan Hakları Şimdi!”, izleyiciyi bilgilendirirken bir yandan da interaktif olarak programa katıp, sorunlarını çözmeyi hedefliyor.
 
“İnsan Hakları Şimdi!” programının sunuculuğunu, TRT’nin başarılı spikerlerinden Fulin Arıkan üstleniyor.
 
45 dakikalık programın ilk bölümünde insan hakları kavramı konu ediliyor. İnsan hakları nedir? İnsan hakları kavramının hayatımızdaki yeri ve önemini biliyor muyuz? Haklarımızı ne kadar kullanıyoruz? İnsan haklarının sınırları neler? Bireysel ve toplumsal anlamda bu hakların ihlal edilmemesi için neler yapılmalı? Bu alanda çalışan kurum ve kuruluşlar hangileri? Türkiye’nin bu konudaki karnesi nasıl?
 
 
Fulin Arıkan soruyor, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı Mehmet Yılmaz Küçük cevaplıyor. İzleyiciler ise sohbete internet üzerinden mesajlarıyla katılıyor…

MEDYARADAR/ÖZEL