Gündem
20 Eki 2023 09:16 Son Güncelleme: 20 Eki 2023 09:29

İngiliz televizyonunda 'İsrail' tartışması viral oldu

İngiliz sunucu Piers Morgan’ın “Uncensored” isimli programına katılan Mısırlı komedyen Bassem Youssef’un İsrail’e ilişkin ironisi ve Batı medyasına yönelik eleştirileri sosyal medyada viral oldu.

Morgan’ın, “7 Ekim’de ne oldu?” sorusu üzerine sözlerine başlayan Youssef, “Elbette korkunçtu. Biliyorsunuz eşimin ailesi Gazze’de yaşıyor. Kuzenleri ve amcaları var. Orada evleri bombalandı. Onlarla iletişim kuramadık. Ama biliyorsun, biz buna alışkınız... ‘Ah, İsrail bizi öldürüyor.’ Ama asla ölmezler! Demek istediğim her zaman geri dönüyorlar! Biliyorum onları öldürmek çok zor. Çünkü ben onlardan biriyle evliyim” ifadelerini kullandı.
Sunucu Morgan, “Demek ki ortada bir kara mizah var” cümlesiyle araya girerek, Youssef’un sözlerini kesmeye çalıştı.

‘DAHA KAÇ İNSAN ÖLSÜN?’
ABD’li köşe yazarı Ben Shapiro’nun “İsrail-Gazze savaşının tek çözümü, İsrail’in Gazze’yi ilhak etmesi ve mümkün olduğu kadar çok insanı öldürmesidir, böylece bunlar bir daha yaşanmaz” sözlerine atıf yapan Youssef, “Şu ana kadar 3 bin 500’den fazla insan öldürüldü. Ben Shapiro’nun mutlu olması için daha kaç kişiyi öldürmemiz gerekiyor?” diye sordu.

İsrail ordusundan gelen açıklamalara değinen Youssef, şöyle devam etti: “İsrail’i dünyadaki hiçbir askeri gücün yapmadığı bir şeyi yaptığı için alkışlıyorum! Sivilleri bombalamadan önce uyarıyor, bu çok tatlı! Bu mantıkla Rus askerleri Ukraynalıları evlerini bombalamadan önce uyarmaya başlasaydı, Putin’le bir sorunumuz olmaz değil mi?”

‘İSRAİL NARSİST’
Youssef, şunları söyledi: “İsrail her zaman mağdur rolü oynuyor ancak ben, kendisini ezenleri 7/24 bombalayan bir mağdurla daha önce karşılaşmadım. İsrail, onların kurban olduğuna inanmanızı istiyor. İsrail’le uğraşmak çok zor, narsist bir psikopatla bir ilişki içinde olmak gibi. Seni mahvediyor ve bunun senin hatan olduğunu düşünmeni sağlıyor.”