Gündem
15 Eyl 2010 09:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:37

İNGİLİZ GAZETESİ'NDEN AK PARTİ'Yİ ÇILGINA ÇEVİREN HABER!

Dünyaca ünlü İngiliz Telegraph Gazetesi, öyle bir iddia ortaya attı ki ortalık karışacak.

İddiaya göre İran, AK Parti'ye seçimler için para yardımı yaptı.
 
AK Parti'nin İran'dan para yardımı almasının Batı ülkelerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın laik anayasayı yürürlükten kaldıracağına dair endişeleri arttırdığı belirtildi.

İngiliz Daily Telegraph gazetesinin haberine göre Erdoğan'ın partisine para yardımı yapması için İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad ile Tahran'da pazarlık yaptığına dair haberler Batılı diplomatları alarma geçirdi.

Gazete bu cömert yardımın AK Parti'nin seçim kampanyalarında kullanılacağını belirtti.

"TOPLAM 25 MİLYON DOLAR YARDIM İDDİASI"

Yapılan anlaşmaya göre İran ilk etapta AK Parti'ye 12 milyon dolar ödemeyi kabul etti ve bu yıl içinde yapacağı ikinci ödeme ile de toplam yardım miktarını 25 milyon dolara çıkaracak.

Paranın önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimlerde Erdoğan'ın seçim kampanyasında kullanılacağı ileri sürüldü.Gazete hükümetin İran'dan para alındığına dair iddiaları redettiğini de kaydetti.

Daily Telegraph AK Parti'nin İran ile böyle bir anlaşma yapmasının Erdoğan'ın hükümetin yeni edindiği yetkileri kullanarak AK Parti'nin İslami gündemini ülkeye kabul ettirmeye çaılaşacağına dair endişeleri arttırdığını yazdı.

AK PARTİ DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

Habere sert tepki gösteren AK Parti Dışilişkiler Başkanı Ömer Çelik, hiç bir doğruluğu olmayan haberin kendilerine şoke ettiğini açıkladı. AK Parti adına yazılı bir açıklamada bulunan Ömer Çelik, gazeteye gönderdiği cevap metninde şu ifadelere yer verdi:

"Böyle bir olay asla gerçekleşmediği gibi, haberinizdeki iddialar hiçbir kanıta dayanmamaktadır. Yalanlardan başka hiçbir şeye dayanmayan bu haberi kati olarak reddediyor ve partimiz aleyhine yapılmış böylesine temelsiz ve sinsi bir iddianın gazetenizde nasıl basılmış olabileceğine dair derhal bir açıklama bekliyoruz. Ayrıca, acilen kamuya duyuracağınız bir özür ve düzeltme ile birlikte, söz konusu makalenin kamu açıklaması yapılarak web sitenizden derhal silinmesini talep ediyoruz. Bu konuyu ulusal ve uluslararası mahkemelere götürme hakkımızı saklı tutuyoruz.

ETİKETLER
#daily telegraph