Televizyon
09 Eki 2012 12:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:14

İNGİLİZ FUTBOLUNUN RIDVAN DİLMEN'İNDEN 'SECDE' GAFI!

Ünlü yorumcu, El Cezire televizyonu için yaptığı Şampiyonlar Ligi programında tarihi bir gaf yaptı.

Futbol yorumculuğu yapan ünlü futbol adamı Gary Lineker, El Cezire televizyonu için yaptığı Şampiyonlar Ligi programında tarihi bir gaf yaptı.

Schalke-Montpellier maçını analiz eden İngiliz efsane, konuk ekibin Ait-Fana ile bulduğu golü "Ceza sahası dışından müthiş bir gol attı ve sonra giderek çimleri yedi" diye anlattı. Ancak Fas asıllı Fana kendisi gibi Müslüman olan Belhanda ile birlikte gol sevincini secde ederek yaşamıştı.
 
Lineker’in bu yorumu Ortadoğu’da yüksek izlenme oranına sahip olan El Cezire’nin büyük tepki görmesine neden oldu. Televizyon kanalını mesaj yağmuruna tutan izleyeciler Gary Lineker’in işine son verilmesini istedi.

ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDA KALDI
Şükür secdesine giden Müslüman oyunculara "ot yiyorlar" diye hakaret eden İngiliz futbol yorumcusu Gary Lineker, tepkiler üzerine özür dilemek zorunda kaldı!

İngiliz futbolunun Rıdvan Dilmen’i Gary Lineker, bir maç anlatımı sırasında Müslüman oyuncuların "şükür secdesi" yapmalarını, "ot yemek" olarak yorumlayınca başı büyük derde girdi.
Lineker, bu açıklamasından sonra büyük tepki çekince El Cezire’de canlı yayına katılarak özür dilemek zorunda kaldı. Lineker, Schalke ile Montpellier arasında oynanan maçta Fransız ekibinin iki Müslüman oyuncusu Karim Ait-Fana ve Younes Belhanda attıkları golden sonra şükür secdesine gitmişlerdi. 51 yaşındaki eski futblcu BBC’de yaptığı yorumdan sonra kendi web sitesinden, özür dileyerek, "Üzgünüm ama her oyuncunun dinin farkında değilim" demiş ama yine de kendisini affettirememişti.