Politika
18 Ağu 2023 08:44 Son Güncelleme: 18 Ağu 2023 08:51

İmamoğlu’nun İBB Başkanlığı kararının perde arkası!

CHP’de “değişim” isteyenler, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun rotasını yerel seçime çevirmesini değerlendirdi. Parti kaynakları, “Seçmende ‘İstanbul’u kaybedeceğiz’ korkusunu gördü.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun seçimlerin ardından CHP’de baş gösteren “değişim” talebinin ışığında ismi genel başkanlık için tartışılırken, yerel seçimlerde bir kez daha İstanbul için aday olmak istediği açıklaması gündemdeki yerini koruyor. Parti içinde “değişim” talep edenler, İmamoğlu’nun rotasını belediye başkanlığına çevirmesinin gerisinde yatan nedenleri değerlendirdi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, partide değişim isteyenler, İmamoğlu’nun neden belediyeye yöneldiğine ilişkin “Ekrem Bey’in değişim çıkışını yaptığından bu yana herkesin aklında ‘Kurultayda genel başkanlığa aday olursa İstanbul ne olacak’ sorusu vardı. İnsanlar İstanbul’un bırakılıp gidilmesini, yeniden AKP’ye geçmesini istemiyordu. Ekrem Bey seçmende ‘İstanbul’u kaybedeceğiz’ korkusunu gördü. O soru işaretini kaldırmak istedi. Bu nedenle de hem görevine devam etmek istedi hem de yeni döneme talip oldu” diyor.

İmamoğlu’nun “belediyeye yönelerek bir koltuk derdinde olmadığını” da söyleyen kaynaklar, “Ekrem Bey konuşmasında ‘CHP’lilerin ikinci parti olmakla, küçük iktidarlarla mutlu olmayacaklarına inanıyorum’ vurgusunu yaptı. Yani belli bir oy oranına takılan, kazandığı birkaç belediyeyle mutlu olan bir CHP’ye talip olmuyor. CHP’nin iktidarına talip oluyor. Ekrem Bey İstanbul’u kazanmanın Türkiye’yi kazanmak olduğunu biliyor. Bu nedenle de yaptığı açıklama ile bir koltuğa, makama talip olmadığını; Türkiye’yi kazanmak istediğini, CHP’yi iktidara taşımak istediğini gösterdi” diyor.