Polemik & Kulis
31 Mar 2024 20:41 Son Güncelleme: 02 Nis 2024 00:36

'İmamoğlu kazanıyor' dedi, CNN Türk'ten veto yedi

CNN Türk'ün 31 Mart yerel seçim sonuçlarını yansıttığı programda gözler daha önceki seçimlerde ekranların olmazsa olmaz ismi olan Hakan Bayrakçı'yı aradı.

Türkiye nefesini tuttu, yerel seçim sonuçlarını heyecan içerisinde izliyor… Sabah saatlerinde başlayan demokrasi şöleni akşam saatlerinde yerini sonuçlara bıraktı. Televizyon kanalları ise seçim sonuçlarını renkli grafikler eşliğinde izleyicilerine duyurma telaşı içinde. Seçim akşamları ekranların olmazsa olmaz bir ismi vardı ki bu akşam gözler onu aradı. Bu isim, MedyaRadar’ın bomba kulis haberinin kahramanı olan SONAR Araştırma şirketi kurucusu Hakan Bayrakçı’ydı.

İddialara göre Hakan Bayrakçı, yaptığı son seçim anketinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ‘önde göstermesi’ karşılığında Türkiye’nin sayılı inşaat firmalarından olan iki firmadan toplam 1 Milyon EURO almıştı. Bu iddia birçok kesimin tepkisini çekmişti. Yıllardır CNN Türk ekranlarının daimî konukları arasında yer alan Bayrakçı’nın bu kritik seçimde ekran vetosu ile karşı karşıya kaldığı görüldü.

CNN Türk - Kanal D ortak yayınında 31 Mart yerel seçim sonuçları bu kez Hande Fırat ve Deniz Bayramoğlu moderatörlüğünde Ahmet Hakan, Özay Şendir, Abdulkadir Selvi ve Zafer Şahin tarafından yorumlandı.

Ne olmuştu?
Hakan Bayrakçı’nın sahibi olduğu SONAR Araştırma şirketi yayımladığı son ankette Ekrem İmamoğlu'nu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum’a karşı önde göstermişti. İşte bu sonuca dair vahim bir iddia gündeme bomba gibi düşmüştü.
Bayrakçı'nın sosyal medya hesabında yayınladığı ankete göre, CHP adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun AK Parti'nin adayı Murat Kurum'a 6.9 puanlık bir fark attığı görülüyordu. Oysa Hakan Bayrakçı 21 Şubat 2024 tarihinde CNN Türk ekranlarından yayınladığı ankette Kurum ile İmamoğlu arasındaki farkın yüzde 1'in altında olduğunu duyurmuştu.
İşte bu sonuç sonrası ortalık toz duman oldu. Başta, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olmak üzere, Demirören Medya Grubu ve Turkuvaz Medya Grubu adeta karışmıştı. Özellikle sosyal medya başta olmak üzere Ankara kulislerinde Hakan Bayrakçı ile ilgili dikkat çeken iddialar dolaşmaya başladı.
Bomba iddiaya göre, Hakan Bayrakçı'ya, Ekrem İmamoğlu’nu önde göstermesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden asfalt ihaleleri alan Nuhoğlu İnşaat ile Ulusoy İnşaat üzerinden tam tamına 1 milyon Euro (34.955.818,25 Türk Lirası) ödeme yapılmıştı.