Gündem
02 Eki 2023 12:14 Son Güncelleme: 02 Eki 2023 12:17

İmamın vaazındaki sözleri büyük tepki çekti! ‘Sessiz kalamam…’

Konya Tahir Büyükkörükçü Cami imamının vaazında Suriyeli depremzedenin naaşı mis gibi kokarken Hatay'daki diğer depremzedelerin naaşlarının pis koktuğunu anlattığı sözler büyük tepki çekti.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem 6 Şubat 2023’de tüm Türkiye’yi derinden etkiledi. Tüm dünyadan binlerce insanın yardım seferberliği başlattığı ve ‘asrın felaketi’ olarak nitelendirilen deprem 10 ilde büyük yıkıma sebebiyet verdi. 1.5 milyon insanın evsiz kalmasına sebep olan depremin ardından 24 bin artçı deprem meydana geldi.

"ÖLEN BİNLERCE ÇOCUK GÜNAHKARDI, BİR O KİŞİ Mİ MASUMDU?"

Türkiye, depremin ardından yaralarını sarmaya devam ederken Konya’daki Tahir Büyükkörükçü Caminde vaaz veren Seyfullah Akyiğit’in sözleri sosyal medyada büyük tepki topladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde ‘Cami Görevlisi’ olarak hizmet veren Akyiğit, “Hatay depremi oldu biliyorsunuz, orada hoca kardeşlerimiz bizzat yaşadıkları olayı şöyle anlatıyorlar” diyerek başladığı ve Tahir Büyükkörükçü Cami’nin YouTube kanalı ile Instagram hesabında yer alan konuşmasında, “3-5 hafta geçti, cenazeleri yıkıyoruz, tabi cenazeler kokmaya başladı. İçinden bir tane cenaze çıktı, hiçbir kötü pis yok, hatta içinden mis gibi koku geliyor. Araştırdık, sorduk Suriyeli bir kardeşimizmiş” dedi.

M. SAİT BİLGİN'DEN SERT TEPKİ

Yaşanan depremde Kahramanmaraş'a tatile giden eşini, ikiz evlatlarını, onlarca akrabasını ve sevdiğini toprağa veren F5Haber kurucusu M. Sait Bilgin, sosyal medya hesabından malum imam için yetkilere seslenerek "Oturduğu kürsüden irşad soslu şovuna, nur maskesindeki çamuruna sessiz kalamam. Allah'ı anmak, anlamak, iman etmek için tek bir kelebeğin başkalaşımını incelemek yeter. Koca kainatta her şey ilimle, bilimle, çıplak gözle bakınca bile parmak ısırtacak nizamdayken filancanın cesedi kokmamıştı ile imanı ve nizamı izah ancak cahilliktir ve bu koca evrenden nasibini hiç alamamaktır. Allah hem onlara hem de onlardan ilim bekleyenlere akıl fikir versin. Her kimdir nedir tanımıyorum, tanımak da istemiyorum ancak ilgili kurumlar inşallah gereğini yapar bu konuda" dedi.

"NUR TASVİRİ YAPMAK İNANANA YAKIŞMAZ"

Bilgin devamında "İnsanlar günler ve haftalar sonrası yakınlarının şişmiş, kokmuş, bazen çürümüş ve parçalanmış cesetlerine ulaştı ve defnetti. Yıkanamadılar bile. Yüzbinlerce insanın yaşadığı bu travma üzerinden nur tasviri yapmak bir inanana yakışmaz" şeklinde konuştu.

"BİR HADSİZİN BU ACIYI MALZEME YAPMASINA GÖNLÜM RAZI DEĞİL "

"İkiz oğullarım dışında 27 yıllık arkadaşımı yani karımı, babasını, kardeşlerini, yeğenlerimizi kaybettik. Ve hem onların, hem başka çocukların parçalarını topladık enkazda günlerce. Parçalanmamış olanlara şükrettik. Kalbimiz paramparça oldu, etimizden parçalar koptu ama gıkımız çıkmadı, sabrettik, Allah'a sığındık. Bu yüzden bir hadsizin kıt aklınca irşadına bu acıyı malzeme yapmasına gönlüm razı değil" diyen Bilgin devamında şu paylaşımı yaptı:

"Konuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ve ilgili kurumların ne yapacağı, söz konusu imam hakkında bu çirkin sözler sebebiyle herhangi bir inceleme başlatıp başlatmayacağı ise merak konusu. Konunun takipçisi olarak bu konudaki gelişmeleri siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz."