Magazin
11 Eyl 2014 15:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:42

İlker Ayrık kimdir

Oyuncu ve sunucu İlker Ayrık kim İlker Ayrık kimdir

16 Ekim 1979 tarihinde Balıkesir'de dünyaya gelen İlker Ayrık,aslen Arnavut kökenlidir.  Başarılı sunucu ilk, orta ve liseyi Balıkesir’de okudu ve Balıkesir Lisesinden mezun olmuştur.İlker Ayrık, Llse son sınıfta okul tiyatrosuyla tanıştıktan sonra oyunculuk hayalleri kurmaya başladı.

Tiyatrocu olmak istedi

İlker Ayrık, 18 yaşında 1997 yılında tiyatrocu olmak için İstanbul’a geldi. İstanbul’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde kurslara başladı ve iki sene orada kursiyer olarak öğrenim gördü. Bu dönemde Devlet Konservatuar sınavlarında başarılı olamadı. Ve bu iki yıldan sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne girdi.

2009 yılında Geniş Aile dizisindeki rolü ile tanınır hale gelen İlker Ayrık, 2012 yılında başlayan ve TRT’de oynayan Seksenler dizisindeki Çağatay rolü ile karışımıza çıktı.Ayrıca  Kanal D'de yayınlanan Ben Bilmem Eşim Bilir programının sunuculuğunu üstlenen Ayrık, bu programle ise izleyicinin kalbinde taht kurdu. Oldukça popüler hale gelen İlker Ayrık, yaz sezonunda Çarkıfelek programının da sunuculuğunu yaptı.