Televizyon
13 Oca 2021 20:23 Son Güncelleme: 14 Oca 2021 09:31

İlk aşı Sağlık Bakanı Koca'ya yapıldı! Aşı sonrası flaş açıklama!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleri canlı yayında koronavirüs aşısı oldu. Aşının uygulanmasından sonra Bakan Koca, "Herkesin mutlaka aşı olması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Eski hayatımıza dönmek için aşıyı mutlaka yaptırmamız gerekiyor" dedi.

Koronavirüs Bilim Kurulu, aşı gündemiyle bugün toplandı. Bakan Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

İşte Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satır başları:

Birazdan huzurlarınızda Bilim Kurulu üyelerimizden hastalığı geçirmemiş ya da gönüllü olarak aşılanmamış olanlarla ilk aşıyı olacağız.

"YARINDAN İTİBAREN AŞILANMA BAŞLIYOR"
Yarından itibaren tüm Türkiye'de sağlık çalışanlarımızın aşılanmasına başlanacak.

Aşılama programının son derece şeffaf yürütülmesi en büyük önceliğimizdir.

(Kovid-19) Devlet büyüklerimizin aşılanması örnek teşkil edecektir.

(Kovid-19) Aşıların üzerinde bulunan karekod sebebiyle ismine tahsis edilen kişi dışında aşının kullanılması mümkün değildir.

Salgını durdurana kadar aşıyı uygulamakta, tedbir ve kısıtlamalara uymakta kararlıyız.

BAKAN KOCA AŞI OLDU
Acil Kullanım Onayı verilmesinin ardından ilk CoronaVac aşısı, Ankara Şehir Hastanesi'nde Sağlık Bakanı Koca'ya yapıldı.

Aşının uygulanmasından sonra Bakan Koca yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Herkesin mutlaka aşı olması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Eski hayatımıza dönmek için aşıyı mutlaka yaptırmamız gerekiyor. Daha önce tünelin ucunda ışık göründü demiştim. Bugün öyle bir gün. Önümüzdeki günlerin aydınlık olacağına inanıyorum."