Gündem
15 Ara 2010 19:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:53

İLETİŞİM FAKÜLTESİ MEZUNLARINA BÜYÜK MÜJDE!

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, basında köklü değişimler yapılacağının sinyalini verdi!

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, 'Basın İlan Kurumu mevzuatının içinde değişiklik yapacağız çünkü çok geri kaldı, günümüzün ihtiyaçlarına cevap vermiyor' dedi.

Vali Hüseyin Aksoy ile birlikte Kurumahmutoğlu Samsun Büyük Oteli'nde ulusal ve yerel basın mensupları ile sohbet toplantısı yapan Atalay, Basın İlan Kurumu'nun düzenleyici, denetleyici bir fonksiyon icra ettiğini belirterek, 'Yük olmaya değil, yük almaya geliyoruz' diye konuştu.

Amaçlarının basını olgunlaştırmak, donanımlı gençlerle habercilik yapma ahlakı ve haberin daha iyi kovalanmasını sağlamak olduğunu söyleyen Atalay, şöyle konuştu:

'Her gün bir öncekinden daha mı iyi, ona bakacağız. Yeni açtığımız şubeler için önümüzde bir yıllık bir süre var. Mevzuatımızda zaman zaman birtakım değişiklikler de yapacağız. çünkü çok geri kaldı, günümüzün ihtiyaçlarını cevaplamıyor. Hem kanunu hem yönetmeliği hem genel kurul kararları günümüzün ihtiyaçlarını karşılamıyor. Bunlar değişecek. Çağa ayak uyduracak, çağın donanımlarını üzerine alabilecek, hizmeti daha hızlı yerine getirebilecek bir ortama kavuşuncaya kadar bu çalışmamız devam edecek. Bütün amacımız, hedefimiz, basını daha iyiye götürmek, 'sen yapamadın, seni hemen cezalandırıyorum' anlayışı ile hareket etmek değil, olgunlaştırmak, iyi hale getirmek.'

'İLETİŞİM MEZUNLARI İŞE ALINDIĞINDA DOĞRUDAN KADROLU SAYILACAK'

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay, bir taraftan basının önünü açacak yeni çalışmalar yaptıklarını bir taraftan da yeni yasal düzenlemeleri hayata geçirdiklerini belirterek, 'İletişim mezunları işe alındığında doğrudan kadrolu sayılacak' dedi. Bunun, medya için büyük avantaj olacağını dile getiren Mehmet Atalay, bu uygulama ile medya kuruluşlarının eli kalem tutan, fotoğraf çekebilen, bu işin ehli insanlar çalıştırmalarını, böylece niteliksiz eleman istihdamının önüne geçmek istediklerini söyledi.

VALİ AKSOY

Vali Aksoy da konuşmasında, Samsun'da son günlerde peş peşe birkaç intihar vakası olduğuna dikkat çekerek, bu tür haberlerin sunum şeklinin çok önemli olduğunu söyledi.

Aksoy, 'Mersin'den elde ettiğim raporlar ve verilere dayalı sonuçlara göre 'bu konunun basında yer alması bir tetikleyici etti yapabilir mi?' noktasında kendi kendime soruyorum. Bu konuda sizlerden de destek bekliyorum' dedi.

Emniyet sorumluluk bölgesinde son üç yılın rakamlarına göre yılda ortalama 22-25 intihar vakası olduğunu dile getiren Vali Hüseyin Aksoy, bu konuda herkese görev düştüğünü belirterek, intihar haberlerinin yapılmaması, yapılması halinde de küçük bir şekilde yapılmasının yararlı olacağını dile getirdi. Basın yayın kuruluşlarından bu konuda hassas davranmalarını isteyen Aksoy, bunun intihar ile mücadelede en önemli araçlardan biri olacağını ifade etti.