Gündem
02 Mar 2023 21:16 Son Güncelleme: 02 Mar 2023 22:12

İlber Ortaylı 'Celal Şengör' sözlerine açıklık getirdi: "Sohbet yarıda kesildiği için..."

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Jeolog Prof. Dr. Celal Şengör ile ilgili Candş Tolga Işık'ın programında söylediği sözler üzerine bir açıklama yaptı.

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Jeolog Prof. Dr. Celal Şengör hakkında, "Celal Şengör'ün hem Türkiye'de hem de Dünya'da bulunduğu konum tartışılmazdır. Celal Şengör Türkiye'de varlığıyla övündüğüm ulusal kıymet hazinemizin en önemli simalarından biridir" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ortaylı, katıldığı canlı yayının sona erdiğini zannederek Prof. Görör hakkında "O depremi biliyor. Bizim Celal'den daha iyidir" ifadeleri hakkında sosyal medya hesabından açıklama yayımladı.

"Sohbet yarıda kesildiği için Celal Hoca'yı ilmiyle değerlendirdiğim zannedilmiş" diyen Ortaylı, "Sohbetin tamamı dinlense konunun son depremlere dair alanım dışından bir yorum olduğu rahatlıkla anlaşılacaktır" ifadelerini kullandı. 

Şengör hakkında, "Varlığıyla övündüğüm ulusal kıymet hazinemizin en önemli simalarından biri" diyen Ortaylı, paylaşımına şunları yazdı: