Gündem
28 Eyl 2023 12:32 Son Güncelleme: 28 Eyl 2023 12:35

İl başkanını 10 bin TL için öldürmüş: 2 yıl sonra itiraf etti

Osmanlı Partisi Van İl Başkanı Ziya Camcı cinayetinin şüphelisi Selçuk Işık, cinayeti 10 bin TL'lik silah anlaşmazlığı nedeniyle işlediğini söyledi.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 2021’de silahla vurulduktan sonra kaldırıldığı hastanede 17 gün sonra yaşamını yitiren Osmanlı Partisi Van İl Başkanı 60 yaşındaki Ziya Camcı cinayetinin şüphelisi Selçuk Işık, 2 yıl sonra yakalandı.

"10 BİN TL İÇİN ANLAŞTIK"

Saklandığı yerde operasyonla yakalanan ve çıkarıldığı mahkemede suçunu itiraf eden Işık, “Kendisine 10 bin lira ödeyerek tabanca için anlaştık. Tabancayı teslim etmeyince paramı almak için Bismil’e gittim. Bana silah göstermesi üzerine öldürdüm” dedi. Işık, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

OĞLU İLE BİRLİKTEYKEN SALDIRIYA UĞRADI

6 Eylül 2021’de akşam saatlerinde Bismil ilçesi Fırat Mahallesi’nde Osmanlı Partisi Van İl Başkanı Ziya Camcı, 9 yaşındaki oğlu Mehmet Ali Camcı ve bir arkadaşı ile kafede oturdukları sırada bir kişinin tabanca ile ateş etmesiyle yaralandı. 2’si göğsüne olmak üzere vücudunun 6 yerine kurşun isabet eden Camcı, ihbarla olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahaleden sonra hastaneye kaldırıldı. Camcı, 17 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Camcı'nın cenazesi yakınları tarafından alınarak defnedildi.