Gündem
27 Oca 2012 14:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:17

İKLİM BAYRAKTAR TACİZ İDDİASI İÇİN NE DEDİ?

İklim Bayraktar, salon krizi ile başlayan duruşmada ifadesini verdi. İşte ayrıntılar...

Mahkeme heyetinin "ağlar" diye diğer sanıkları salon dışına alarak yaptığı duruşmada İklim Bayraktar, Deniz Baykal’ın kendisini taciz ettiği iddiasıyla kısa konuştu.

"Deniz Baykal’a asla şantaj yapmadim, komplo kumadım" diyen İklim Bayraktar, telefon kayıtlarında yer alan ’tohum attim, bekliyorum’ sozleriyle ilgili, "Olcay Baykal ile yapmak istediğim röportajı kasettim" dedi.

Bayraktar, bu olayın ayrıntılarını anlatmasını isteyen Barış Pehlivanoğlu’na "kişisel bir olay" olduğu için bilgi vermediğini söyledi. Halk TV satışıyla ilgili bilgisi olmadığını iddia eden Bayraktar, "Halk tv satışından haberim yoktu, Baykal görüşmesinden sonra öğrendim" dedi.

Soner Yalçın ile bir kaç kez telefonda görüştüğünü söyleyen Bayraktar,  Baykal olayında Yalçın’dan herhangi bir talimat almadığını söyledi.

Tutuksuz yargılanması üzerine "savcı ile anlaştı" iddialarının üretildiğini belirten Bayraktar, "avukat dahi bulamadığını" söyledi. Bayraktar, Uğur Dündar’ın bir sözünü de atıfta bulunarak "ben ajan mıyım?" dedi...

İşte ifadesinden satırbaşları

*"Soner Yalçın ile iki kere telefonda, bir kere de yüz yüze görüştüm. Barış Pehlivanoğlu’nu ilk kez mahkemede gördüm. "

*Oda Tv, muhalif bir mecra idi. Çok sevdiğim gazetecilik mesleğini en iyi orada icra edebileceğimi düşündüm.

*Soner Yalçın ya da Oda TV’den herhangi biri benden Deniz Baykal’la ilgili bir talepte bulunulmamıştır

*"Savcıyla pazarlık yaptığım ve öyle serbest bırakıldığım iddia ediliyor. Beni ajan, provakatör diye, olay kadın diye lanse ettiller"

VEBALI GİBİ DAVRANIYORLAR

*"Beni komplocu ilan edenler kitabımdan sonra niye susuyorlar. Yaşadığım her şeyi bir savunma gibi kitaba döktüm"

*"Güçsüzüm, arkamda esimden baska kimse yok. Ben bu davanin sanigi degil magduruyum!"

*"Herkes bana vebalı gibi davranıyor. Sanıklardan kimse bu davanın başından beri selam bile vermiyorlar. Bu nasıl örgüt?"

*"Avukat dahi bulamadım kimse davamı almadı. Uğur Dündar; bu is gizli servisler yardımı olmadan olmaz demiş. Ben ajan miyim?"

SONER YALÇIN HAKKINDA İMA

*birileri bazı amaclar icin beni kullandı. Soner Yalçın Ankara’da olmasına rağmen benimle telefonda konuşması Manidardir !!!