Gündem
13 Ağu 2011 21:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:40

İGC ÜYESİ, GAZETECİ MUSTAFA TURHANOĞLU VEFAT ETTİ

İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi, Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibi Mustafa Turhanoğlu (85) yaşamını yitirdi.

Turhanoğlu'nun cenazesi yarın (14 Ağustos Pazar) Eski Foça Fatih Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından Eski Foça Mezarlığı'na defnedilecek.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, Mustafa Turhanoğlu'nun vefatı nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayınladı. Turhanoğlu'nun vefatından derin üzüntü duyduklarını belirten Sertel, "Gazeteciliğe 1943 yılında başlayan Mustafa Turhanoğlu, Türk basınına uzun yıllar hizmet etmiş, değerli bir meslek büyüğümüzdü. Mustafa Turhanoğlu'na Allah'tan rahmet, geride kalan ailesi, yakınları ve İzmir basın camiasına başsağlığı dileriz" dedi.

Mustafa Turhanoğlu
1926 yılında İzmir’de doğdu. Lise öğrenimi gördü. Gazeteciliğe 1943 yılında Anadolu Gazetesi’nde başladı. Ege Basın Ajansı’nın kurucuları arasında yer aldı. Demokrat İzmir Gazetesi’nde foto muhabiri ve fotoğraf servisi şefi olarak çalıştı. TRT’de kameramanlık yaptı. Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü ve sürekli basın kartı sahibi.
Evli ve üç çocuk babasıydı.