Televizyon
26 Eki 2012 14:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:18

"İFLAHIM KESİLDİ!" KADİR ÇÖPDEMİR'DEN GANGNAM STYLE İSYANI!

A Haber'de Şirin Sever'in sorularını yanıtlayan ünlü komedyen Kadir Çöpdemir, meslek hayatı, özel hayatı ve gündemde dair çarpıcı açıklamalarda bulundu...

A Haber’de Şirin Sever’in sunduğu Jurnal Pragramı, Bayram’ın 1. gününde ünlü komedyen, radyocu, sunucu ve oyuncu Kadir Çöpdemir’i ağırladı.

GANGNAM STYLE İSYANI: İFLAHIM KESİLDİ

Avrupa Avrupa dizisinde son dönemde popüler olan Gangnam Style dansını yapan Çöpdemir, şarkının sahibi PYS'ye benzetildiği yönündeki yorumlara karşılık "Allahın Kuzey Korelisine benzetilmek de bana biraz koydu." dedi. Çöpdemir, şarkının klibini hazırlarken çok yorulduğunu belirtti ve "gerçekten zordu, iflahım kesildi, yorucuymuş” dedi.

Çocukluğunun yoksunlukla geçmesi nedeniyle eski bayramları aramadığını söyleyen Çöpdemir, Kurban bayramında kurban kesilir, kan akıtılır, fukaraya dağıtılır, bu konuda da hassasım söylemeden geçemeyeceğim, bunlara inanan bir insanım.” ifadesini de kullandı. Sadece komikliğin kadınlar üzerinde etkili olmadığını dile getiren ünlü Kadir Çöpdemir, yemeğe olan merakını emekliliğinde restoran açarak ticarete dökebileceğini de belirtti. Koyu Fenerbahçe taraftarı olan ünlü komedyen, Aziz Yıldırım Fenerbahçe’den gitmeli derken, kendi başkan adaylarını da dile getirdi. Kadir Çöpdemir programda; asıl adı olan “Abdulkadir Geylani Çöpdemir” isminin sırrını da açıkladı

ÇÖPDEMİR NEREDE O ESKİ BAYRAMLAR DEMİYOR!
Jurnal Bayram’da ünlü komedyen, radyocu, sunucu ve oyuncu Kadir Çöpdemir’i ağırladı. Çöpdemir, çocukluğunun yoksunlukla geçmesi nedeniyle eski bayramları aramadığını söyledi. Kurban bayramıyla ilgili kurban kesimine yönelik tartışmalarla ilgili kendi bakış açısını açıklayan Çöpdemir içimde kalmasın dedikten sonra “Kurban bayramında kurban kesilir, kan akıtılır, fukaraya dağıtılır, bu konuda da hassasım söylemeden geçemeyeceğim, bunlara inanan bir insanım.” İfadesini kullandı

ALLAH’IN KUZEY KORELİSİNE BENZETİLMEK BANA BİRAZ KOYDU
TRT’de yayınlanan Avrupa Avrupa dizisinde son dönemde popüler olan Gangnam Style dansını yapan Çöpdemir’e Şirin Sever’in şarkının asıl sahibine benzetildiği yorumunu yapması üzerine Çöpdemir, “O da bana biraz koydu, Allahın Kuzey Korelisine benzetilmek de bana biraz koydu. Diğer taraftan dansı yapmak gerçekten zordu, iflahım kesildi, yorucuymuş” sözleriyle karşılık verdi.

SADECE KOMİKLİK KADINLAR ÜZERİNDE İŞE YARAMAZ
Programda konu komik erkeklerin kadınlar üzerinde etkisinin olup olmadığı tartışmasına gelince Çöpdemir bu konudaki düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

“Ben sadece komikliğimle ekmek yemedim, erkek bütün bir paket olmalı, kadını güldür güldür nereye kadar yorumunu yaptı. Komikliğim nedeniyle bir fırın kadar olmasa da halk ekmek büfesi kadar ekmek yedim. Çöpdemir, hiç evlenmemesinin nedenini ise “hayatım boyunca ceketimi alıp çıkma halim olsun istiyorum, ben eski kafalıyım bir de, evlilik mahkeme salonunda değil, mezarlıkta bitmeli, hem zaten benim tipime 50 yıl katlanılmaz. “

KADININA GÖRE AKŞAM YEMEĞİ MENÜSÜ HAZIRLARIM
Her kadına göre ayrı bir akşam yemeği menüsü hazırlayabileceğini söyleyen
Çöpdemir, “Erkek çakalın önde gidenidir, önce kadını tahlil edeceksin, müşkülpesent bir kadınsa çakarım bir tokat sarması, alırım aklını, hani o uğraş isteyen bir yemek ya, şehirli bir kadınsa soslu bir makarna, kimisine de bizim orada şahane hamburgerci var oradan söylersin, gelip geçici biriyse, kadınına göre”dedi.

EMEKLİLİĞİMDE RESTORAN AÇABİLİRİM
Yemeğe merakıyla bilinen Çöpdemir bugüne kadar bu ilgi ve merakını ticarete neden dökmediğini ise şu sözlerle anlattı:

“Yemekten anlıyorum ama ticaretten anlamıyorum, yoksa bir restoran ya da kafe açmayı çok düşündüm. Yemeğe verdiğim parayı köşeye atsam zaten emekli olmuştum. Bir de benim anlayışımla olmaz, malzemeden çalmayacaksın derken benim restoran batar zaten ama emekliliğimde olabilir”

VEDAT MİLOR’UN YORUMLARI BANA ABARTILI GELİYOR
“Benim tanıdığım şefler var Türkiye’de. Dünyaca ünlü gurmelerle de tanıştım. Üstadın bazı şeyleri bana çok abartılı geliyor, Rokanın nereden çıktığını bilmek, kuzunun hangi otla beslendiğini biliyorum demek bana abartılı, bana inandırıcı gelmiyor. Beyefendinin şahsıyla ilgili sorunum yok, böyle titreyerek yemek yiyor ama roka nereden geldi gibi stratejik şeyler bana inandırıcı gelmiyor. “

ÇÖPDEMİR’DEN STÜDYODA CAM SİLME DERSİ

Programda Çöpdemir’in ev ve mutfak işlerindeki marifetleri ile evlilik meselesi konuşulurken, ünlü komedyen bir ara sandalyesinden kalkarak işsiz kaldığı dönemlerde nasıl cam sildiğini gösterdi. Çöpdemir “ bir buçuk sene bacağımı altıncı kattan pencere pervazına böyle atıp cam sildim,benim yaptığım sarmayı kimse saramaz, benim yaptığım ütüyü benim diyen kadın yapamaz,öyle olunca da kimseye ihtiyaç kalmıyor.” Dedi.

AZİZ YILDIRIM FENERBAHÇE’DEN GİTMELİ
Koyu Fenerbahçe taraftarı olan Çöpdemir, takımla ilgili son gelişmeleri de yorumladı. Çöpdemir “Ben Aykutbahçe, Alexbahçe, Azizbahçe taraftarı değilim, Fenerbahçe taraftarıyım, bana göre Alex daha önce gitmeliydi hatta, Anelka diye bir adam vardı bizde, bizden gitti gol kralı oldu İngiltere’de. Fenerbahçe kulübü bir başkana ve bir başkanın başkanlık tutkusuna bağlı gitmesi de benim içimi acıtıyor. Başkanlar da değişir. Aziz Bey de gitse ne iyi olur diye düşünen bir insanın. Fenerbahçe’de çok büyük adamlar var. Mesela, Ferit Şahenk, Hamdi Akın’ın başkan olmasını çok isterim”

FUTBOL PROGRAMLARI FUTBOL PROGRAMI DEĞİL TEMAŞA SANATI
Türkiye’de futbolu yorumlayan Rıdvan Dilmen dışında pek fazla kişi yok. Ben futbol programı yapayım dedim, mizah katayım dedim futbol alemi gayri ciddiyken bu mizahi tutumdan hoşlanmadılar. Ciddi zannediliyor sektör ama o hocalar falan üç kelime, üç satır konuşamaz, bu gayri ciddiliği örtmek için ciddi havalarındalar, şakayla karışık işlere mesafeliler. Bizim için futbol sektörü çok önemli ama bence işi çok boş. Uzmanı az, insanların kandırıldığı bir alan. Futbol programları da futbol programı değil, temaşa sanatı. Meşrebine göre, çok höykürdü istiyorsan biri, ortalama höykürdü istiyorsan başka birin seyret.

“ABDULKADİR GEYLANİ ÇÖPDEMİR” İSMİNİN SIRRI
Çöpdemir programda nüfus cüzdanında geçen asıl isminin nereden geldiğini de anlattı.. Adını rahmetli babasının koyduğunu söyleyen Çöpdemir “Rahmetli babam Kadiri dervişiymiş. Oradan geliyor ismim. Hakikaten Geylani çok büyük bir zat. Öyle bir evliyaydı ki tüm evliyaların gülüydü. İnanışa göre isimler önemlidir hayatta, babam öteki tarafta belki isminden yırtarsın der, gülerdi bana.”

BANA SEN AMMA DÖNDÜN DİYORLAR
“Benim babam ehli tasavvuf bir adamdı, çok inançlı bir adamdı, ilk gençlik yıllarımızda onlara baktı, bir taraftan hayata dair ideallerimiz vardı, solcu olduk, öyle olduk, böyle olduk Millet bana diyor ki sen amma döndün, ama bir idealden bir ideale dönüyorum, bir yaramazlıktan bir yaramazlığa dönmüyorum. Marx da okudum tasavvuf kaynaklarını da okudum. Benim üniversite dönemimde punkçılık dönemim bile var. Saçlarımı kazıttım, postal giydim, uzun pardösüler giydim”

GENCEBAY ALBÜMÜNDE CANDAN ERÇETİN YORUMU BERBAT
Radyoculuk döneminden itibaren kamuoyunca Orhan Gencebay hayranlığı bilinen Çöpdemir, son Gencebay albümünü de yorumladı. Çöpdemir, “Orhan Gencebay’ı ben savunurken adım kıroya, minibüsçüye çıktı. Şimdi entelijansiya pay verdiği sanatçı oldu. Biz gönülden severiz. Yeni albümde, Candan Erçetin berbat yorumlamış, Duman iyi yorumlamış.” Dedi.

ÇÖPDEMİR ŞİRİN SEVER’İN GÜLÜŞÜNÜ ÇOK BEĞENDİ
Program süresince yaptığı esprilerler Şirin Sever’i güldüren Kadir Çöpdemir Sever’in gülüşünü çok beğendiğini “Zat-ı alinize gülmek çok yakışıyor, kimisi sahte sahte güler, ben ona Mehmet Öz gülüşü diyorum, siz içten gülüyorsunuz, böyle içerden dalga dalga geliyor.” Sözleriyle ifade etti.