Medya
19 Haz 2013 09:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:14

İDO YAYINLAYACAĞI TV KANALLARINI NASIL BELİRLİYOR?

Milliyet yazarı Sina Koloğlu, İDO'nun kanal seçiminde belirlerdiği kriterleri köşesine taşıdı..

İDO YAYINLAYACAĞI TV KANALLARINI NASIL BELİRLİYOR?

Deniz otobüslerinde televizyon yayınları hep tartışma konusu olmuştur. Ben de burada birden fazla kez bu konuya değindim. En son Bandırma’ya yaptığım yolculuk sırasında yaşadıklarımı anlatırken (‘Survivor İDO’ yazısı) televizyon yayınlarına     tekrar değindim. Ama galiba bu konuda patlama noktası, pazar akşamı yaşananlar oldu.

İDO’nun Bandırma seferinde TRT Haber’de Başbakan’ın konuşmasının naklen yayınlanması sırasında yaşananlar. Halk TV’ye bağlanan ve olayı yaşamış olan SONAR Araştırma Şirketi Genel Müdürü Ömer Kurt, gemide “Dinlemek istemiyoruz” seslerinin yükseldiğini ve sonunda NTV Spor kanalına geçildiğini anlattı.

Tesadüf, bugünlerde yazımla ilgili İDO’nun açıklaması geldi. Bu arada bilgilendirdikleri için teşekkür ederim. Açıklamada İDO’nun televizyon seçimi şöyle dile getiriliyor:

“Seyir halinde, uydu bağlantısı kaybolmayan kanal tercih edilir”

“İDO’nun deniz otobüsü ve hızlı feribotlarındaki TV yayınıyla ilgili olarak hiçbir kanalla anlaşması bulunmamaktadır. Birkaç köşe yazısında haber ve yorumlarda değişik televizyon kanallarının isimleri verilerek, İDO’nun neden bu kanalları tercih ettiği sorulmaktadır. Bir yayın organında ‘Neden A kanalını seçtiniz?’ yorumu yer almaktayken, diğer yayın organında bu kez tam tersine ‘Neden A kanalını seçmediniz’ yorumuna yer verilmektedir. Yolcularımızın da bildiği gibi İDO’nun A, B, C kanallarından herhangi birini yayınlamak yönünde bir kararı bulunmamaktadır. İDO bu konuda çoğulcu bir uygulama gerçekleştirmekte, haber kanallarının yayınlarını ayrım gözetmeksizin yolcularıyla paylaşmaktadır. Sefer halindeki geminin o anki son tercih noktasında da, araç seyir halindeyken uydu bağlantısıyla yayınını     kaybetmeyen haber kanalları tercih edilmektedir.
İDO’nun önceliği, müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmak ve tüm yolcularının rahat, hızlı ve güvenli bir seyahat gerçekleştirmelerini sağlamaktır.
Saygıyla...”

Belgesel ya da spor kanalı yayınlayın
Ben bu açklamaya  neden olan yazımda,  “Belgesel kanalı yayınlayın,  sorun bitsin” önerisinde bulunmuştum.
Nitekim NTV Spor yayınlanmış, o sırada  Basketbol Kadın Milli Takımı’nın maçı yayınlanıyormuş. Asayiş berkemal, millet oturup birlik ve beraberlik içinde basketbol maçını izlemiş.
Hele bu ortamda ‘haber kanalı’ olayına girmemek, hatta hiç girmemek en doğrusu. ‘Hayvanlar alemi’ ya da bir spor kanalı, her daim huzur ve mutluluk verir! Uydu bağlantısında yayınları kaybolmayan belgesel kanalları da mevcuttur!

Sina Koloğlu’nun yazısının tamamı için tıklayın