Gündem
24 Tem 2012 15:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:57

''İDDİALAR ÖRGÜT PROPAGANDASI!'' SABAH'A SERT YALANLAMA!

Özel'den Hakkari'de düşen helikopterle ilgili açıklama.

Hakkâri’deki Dağlıca Taburu’ndan kalkıp Deryan Tepe’ye inerken güç kaybı nedeniyle düşen Sikorsky helikopterde 5 askerimiz şehit düştü. PKK, helikopteri kendisinin düşürdüğünü iddia etti. Sabah Gazetesi’nde bugün yer alan bir haberde "Helikopterin PKK’nın hain pususuyla düştüğü" iddia edilmişti.

ŞEHİT CENAZESİNDE YALANLADI: TEKNİK ARIZA
Hakkâri’de 15 askeri taşıyan ve 5 askerin şehit olduğu Sikorsky tipi helikopterin düşürülmesiyle ilgili Org. Necdet Özel’den açıklama geldi. Ankara Kocatepe camiinde Şehit Er Ahmet Çavdır’ın cenaze töreninden ilk kez konuşan Org. Özel bu iddiayı yalanladı: "Bu haberleri yapanları kınıyorum. Helikopter teknik arızadan düştü, iddialar örgüt propagandası.."

 SABAH NE YAZMIŞTI
Hakkâri’de 15 askeri taşıyan ve 5 askerin şehit olduğu Sikorsky tipi helikopterin düşünmesinde PKK’nın hain pususunun olduğu ileri sürüldü. İddiaya göre, Hakkâri 5’inci Tabur Birliği Dağlıca Bölgesi’nde operasyon için Deryan Tepe’ye giden ve 15 askerin bulunduğu helikopter inişe geçtiği sırada bölgeye PKK tarafından döşenen uzaktan kumandalı mayın patlatıldı. Kuyruğu ve sağ ön tekerleği kırılan helikopter, güç kaybederek yere düştü.

GENELKURMAY NE DEMİŞTİ
Genelkurmay Başkanlığı önceki gün yaptığı açıklamada 4 helikopter mürettebatı ve 11 kişilik emniyet timi ile birlikte Yüksekova’dan kalkan Jandarma Genel Komutanlığına ait bir S-70 Sikorsky tipi helikopterin, Deryan Tepe’ye inişe geçtiği sırada, ilk belirlemelere göre güç kaybına bağlı olarak kaza kırıma uğradığını bildirmişti.