Gündem
14 Ara 2011 10:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:07

HÜRRİYET'İ SATACAK MISINIZ SORUSUNA NE YANIT VERDİ?

Aydın Doğan, Star TV ve Milliyet-Vatan satışı ile ilgili ilk kez konuştu. İşte Doğan Hürriyet'i satacak iddialarına ilk yanıt.

Doğuş Grubunun ekonomi kanalı CNBC-e’ye konuşan Doğan Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Aydın Doğan çarpıcı açıklamalar yaptı.

Milliyet-Vatan’ın satışı için ne dedi? Doğan Medya Grubu’nda başka satışlar olacak mı?
İşte o açıklamalar:


HÜRRİYET VE KANAL D’Yİ SATACAK MI?


- Medya Grubunda yeni satışlar olacak mı?

Kesinlikle ne satış tasarısı var.... Kanal D, Hürriyet, Posta, CNN Türk’le... Bizim artık medya grubunu satıp böyle bir düşüncemiz, tasarımız yok. Uzaktan yakından bir düşüncemiz yok. Mansimov’u severim. Mübariz iyi insandır, arkadaşımdır ama ben mübariz’i yazdan beri görmedim. Hüsnü benim eski arkadaşımdır. Aylardır görmedim. Tavla oynardım, ondan ayrı oynayamıyorum. yıldırım (demirören)... Severim, babası arkadaşımdır. Onla uzaktan yakından ilgim yok. nasıl çıktı aklım almıyor. bizim meslek tefessüh(fesih olmuş) etmiş.

STAR’IN SATIŞINDAN PİŞMAN OLDU MU?


- Sattıklarınız arasında pişmanlık duyduğunuz var mı?

Sattığım bütün medya varlıklarına üzüldüm. Hele Milliyet gazetesine. Manevi şeyi de vardı bende. Ben mesleğe onla girdim. ama alanlara allah hayır etsin. başarılı olmalarını istiyorum. Star’ı çok sevdiğim birine sattım, babasını da kendisini de seviyorum. Başarılı olacağına inanıyorum. İnsan sattığına üzülür... Ama pişmanlığım yok.

BİR NUMARALI RAKİBİM OLSUNLAR


- Ama bazı sattığınız varlıklarda problemler çıktı, ortaklar arasında, bu durum size nasıl yansıyor?

Onlara girmek istemiyorum. Ama sattıklarım içinde manevi olarak en çok üzüldüğüm Milliyet. Benim ilk gözağrım. Ben onunla Kanal D’yi kurdum. Alanlara hayırlı olsun. İkisinin de 1 numaralı rakibim olsun istiyorum.

İŞTE O AÇIKLAMA!