Medya
11 Eyl 2015 17:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:52

Hürriyet'e saldırıda eylemci ve polisten hatıra fotoğrafı!

Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz’ın paylaştığı fotoğrafta, saldırganlardan olduğu öne sürülen biriyle, üniformalı, silahlı ve çelik yelekli bir polis memuru birlikte poz veriyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın "400 milletvekili" açıklamasını Dağlıca saldırısıyla ilişkilendirerek çarpıtma yapmakla suçlanan Hürriyet gazetesine saldırıyla ilgili ikinci saldırıdan bir fotoğraf karesinde olay anında bir eylemcinin polisle hatıra fotoğrafı çektirdiği ortaya çıktı.

Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz’ın bugünkü (11 Eylül 2015) "Eylemciyle polisin hatıra fotoğrafı" başlıklı yazısında paylaştığı fotoğrafta, taşlı-sopalı baskında yer alan saldırganlardan olduğu öne sürülen biriyle, üniformalı, silahlı ve çelik yelekli bir polis memuru birlikte poz veriyor.

Yılmaz, “Eylemci ile güvenliği sağlayacak polis aynı karede, hatıra fotoğrafı çektiriyorlar. Polis orada neden bulunduğunu unutmuş görünüyor. Ya da unutmamış, orada bulunmasının bir 'figürasyon' gereği olduğunu düşünüyor” görüşünü dile getirdi.

İlk saldırıda yer alan AKP Gençlik Kolları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın’ın, “Artık bunlara alışacaksınız” ifadesini hatırlatan Yılmaz, “Polis de belli ki saldırılara alışmamız için eylemcilere müdahale etmemesi gerektiğini düşünmüş. O polis memuruna görevini bir kez daha hatırlatacak bir yetkili, İstanbul’da var mıdır dersiniz?” diye sordu.

İşte Yılmaz'ın bugünkü yazısından ilgili bölüm:

Eylemciyle polisin hatıra fotoğrafı

Bu fotoğraf, salı akşamı Hürriyet binasının önünde çekildi.
Yani Hürriyet'e ikinci kez taşlı­sopalı saldırının yapıldığı akşam.


Fotoğraftaki şahıslardan yüzü kapatılmış olanı yeleğinden ve elindeki silahtan da anlayacağınız gibi bir polis.
Orada bulunmasının nedeni, iki gün önce "Hürriyet'i Madımak'a çevirmek üzere toplanmış" azgın bir güruhun saldırısına uğramış, camı çerçevesi indirilmiş binayı ve içindeki çalışanları korumak.
Onunla hatıra fotoğrafı çektiren şahıs kimdir tanımıyorum ama o gün Hürriyet binasının önünde eylem yapmak üzere bulunan kişilerden biri.
Eylemci ile güvenliği sağlayacak polis aynı karede, hatıra fotoğrafı çektiriyorlar.
Polis orada neden bulunduğunu unutmuş görünüyor.
Ya da unutmamış, orada bulunmasının bir "figürasyon" gereği olduğunu düşünüyor.
Çünkü bir gün önce iktidar partisinin milletvekili "Artık bunlara alışacaksınız" dedi.
Polis de belli ki saldırılara alışmamız için eylemcilere müdahale etmemesi gerektiğini düşünmüş.
O polis memuruna görevini bir kez daha hatırlatacak bir yetkili, İstanbul'da var mıdır dersiniz?