Medya
03 Eyl 2012 11:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:05

HÜRRİYET OKUR TEMSİLCİSİ YORUMLADI; BİBER GAZI SIKAN GAZETECİ OLUR MU?

Hürriyet okur temsilcisi Faruk Bildirici, köşesinde ilginç bir olayı konu etti...


Kendisinden boşanan karısını bıçaklayan adama biber gazı sıkarak müdahale eden Körfez Gazetesi muhabiri Ateş Akaydın’ın müdahalesini gazetecilik görev alanı içinde olup olmadığını tartışan Bildirici bakın ne yorum yaptı:

Biber gazı sıkan gazeteci
Gazeteci sadece gazetecidir. Muhabirler, bir olay yerine gittiklerinde sadece haberi toplar, başkasının görev alanına girmezler. Polisiye vakalarda da ne polisin ne de sağlık görevlilerinin işine karışırlar.

Genel ilke bu olmakla birlikte tabii ki, kimi istisnai durumlar var. Örneğin insan hayatı söz konusu olduğunda ve yardım edecek başka bir görevli yoksa oradaki gazeteci, "Ben haberime bakarım, gerisine karışmam" diyemez.

Geçmişte Türkiye’de trafik kazaları sonrasında "Can çekişerek öldü, ambulans gelmedi" türünden onlarca haber yapılmıştı bu ülkede. Edremit’te, geçmişte yaşanan o olayların tersine gazeteciliğin yüzünü ağartan bir müdahaleye tanık olduk. Önce Körfez Gazetesi’nin muhabiri Ateş Akaydın, boşanma davası açan eşini bıçaklayan adama biber gazı sıktı. Bu müdahalesiyle adamın defalarca bıçakladığı kadının hayatını kurtardı.

Saldırgana müdahale etmesi cesurca ve yerinde bir hareketti. Zira henüz polisler gelmemişti olay yerine. Beklemek riskli olabilirdi. Dahası Akaydın, fotoğraf çekip haberini toplamayı da ihmal etmemişti. Soran meslektaşlarına "Yalnızca insanlık görevimi ve işimi yaptım" diye yanıt verdi. İnsanca bir duyarlılıkla davranan bu meslektaşımız tebrikleri hak ediyor.