Medya
19 Ara 2011 12:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:08

HÜRRİYET OKUR TEMSİLCİSİ FARUK BİLDİRİCİ YILMAZ ÖZDİL'İ KIZDIRACAK! KİMİ TEBRİK ETTİ?

Yılmaz Özdil'in eleştirdiği ve sert bir yanıt veren Vatan muhabirine Hürriyet'in okur temsilcisinden de destek var

Yılmaz Özdil’in Hürriyet gazetesindeki köşesinde, "İzmir’de karakolda dayak yiyen kadının kasedi neden Ankara’da çıktı" diye sorması ve kasedin servis edildiğini iddia etmesine haberi yapan muhabir yanıt vermişti.

Vatan gazetesi yargı muhabiri Kemal Göktaş, "oturduğu yerden konuşuyor" dediği Özdil’e kendi kişisel internet sitesinden cevap vermiş ve Ankara’da yaşıyorum, bu ve benzeri olaylar kapanmasın diye gazetecilik yapmaya çalışıyorum diyordu.

Bugün ikili arasındaki gerilime Hürriyet gazetesi okur temsilcisi Faruk Bildirici de dahil oldu. Daha önce köşesinde Yılmaz Özdil’i sert bir şekilde eleştiren, girdiği polemik uzamaya başlayanca da gazete sayfaları yerine kendi kişisel internet sitesinde yazmayı tercih eden Bildirici, bugün karakolda dayak konusuyla ilgili olarak Vatan gazetesi muhabirini tebrik etti.

Bir gazetecilik başarısı başlıklı yazısında Bildirici şöyle yazdı:

"İzmir’de karakolda dövülen kadın" haberini yazan Vatan gazetesi muhabiri Kemal Göktaş’ı kutlamalıyım. Gerçek bir atlatma haberdi.

Fakat günümüz gazeteciliğinin bir cilvesi olarak, 9 Aralık’ta haberin Vatan’da çıkmasının ardından hemen televizyonlar, internet siteleri, ardından gazeteler haberi alıntıladılar ve haber kısa sürede anonim bir ürünmüş gibi göründü.

Üzücü olan, emek veren muhabirin imzasının arada kaynamasıydı. Bu başarının altını çizmekte yarar var.