Gündem
11 Haz 2010 16:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:22

"HÜRRİYET, KİME YAYIN YAPIYOR?" SİNAN ALBAYRAK'IN DOĞAN GRUBU İSYANI!

İsrail'in hunharca hedef aldığı Filistin'e yardım gemisinin yolcuları arasında yer alan oyuncu Sinan Albayrak, Doğan medyasına adeta isyan etti.

İsrail'in hunharca hedef aldığı Filistin'e yardım gemisinin yolcuları arasında yer alan  oyuncu  Sinan Albayrak, Doğan medyasına adeta isyan etti.
 
“Yahu azıcık vicdan, neden kurşun atanı görmüyorsunuz” diyen Albayrak, Doğan Grubu'nun Alman ortağının kurumsal tüzüğünde "Yahudiler ile Almanların uzlaşmaları teşvik edilecek, İsrail Devleti'nin hayati hakları desteklenecek" ifadesini hatırlatarak, “Mavi Marmara'daki yayın politikasında da aynı mantık sürmektedir, çok vahim” dedi.

Albayrak, “Biz silahlara karşı şişe atıyoruz ve Nuray hanım(Nuray Mert), İsrail askerlerini eleştirmek yerine, bizim davranışlarımızı eleştiriyor. Niye ellerinde silah olmayan bizlere, silahla karşılık verildiğini sorgulamıyor?” diye sordu.

Albayrak'ın, Yeni Şafak gazetesine verdiği röportaj şöyle:

SEN KURŞUNA BAK

Televizyonda gemidekiler için yapılan yorumları 'hayretler içinde' izlediğini dile getiren Albayrak, Hürriyet ve Radikal gazeteleri yazarı Nuray Mert'in sözlerini anlamakta güçlük çektiğini ifade etti. Albayrak, "Nuray Mert, bana ithafen 'İsrail askerlerine maden suyu şişesi atarak eğlenmiş. Bu nasıl bir zihniyettir' gibi yorum yaptı.

Bunu anlamak güç! Biz silahlara karşı şişe atıyoruz ve Nuray hanım, İsrail askerlerini eleştirmek yerine, bizim davranışlarımızı eleştiriyor. Niye ellerinde silah olmayan bizlere, silahla karşılık verildiğini sorgulamıyor? Bu ortak dili sağlamamızda en büyük etken de, orada Türkiye'nin içinde olduğu gibi yıkıcı ve yıpratıcı bir muhalefetin olmamasıydı" dedi.

İSRAİL PROPAGANDASI

"İsrail kaynaklı bir propagandanın, Türkiye'de İsrail askerlerini değil de kendilerini sorguladığına" dikkat çeken Albayrak şöyle devam etti:

"Diyorlar ki, 'İsrail'in böyle yapacağını bilmiyorlar mıydı?' Amerikalı eylemci Rachel Corrie de (16 Mart 2003) İsrail tankı altında ezildiğinde, askerlerin ilk yapacağı şeyin 'öldürmek' olduğundan habersizdi. Biz de böyle bir saldırının olacağına ihtimal vermiyorduk elbette. Greenpeace bir eyleme gittiğinde yanına bir donanma mı alıyor ya da her seferinde 'öldürüleceğiz mi' diyerek gidiyor? Onlar sivil eylem yaparken, kim ateş ediyor?"

HÜRRİYET, KİME YAYIN YAPIYOR?

Doğan Grubu'nun, yüzde 25 hisseyle büyük ortakları arasında yer aldığı Alman Axel Springer firmasının kurumsal tüzüğünde geçen, "Yahudiler ile Almanların uzlaşmaları teşvik edilecek, İsrail Devleti'nin hayati hakları desteklenecek" ifadesi sorulan Sinan Albayrak, şöyle konuştu:

"Gazze sınırlarına girerdik ya da giremezdik; ama biz daha girmeden avlandık. Bunun ötesinde insanların yorum yapma hakkı yok! O gemiye silahlı olarak binmiş olsaydık dahi İsrail'in bunu yapmaya hakkı yoktu. Ancak Türkiye'de olaya İsrail penceresinden bakanlar, kesinlikle birilerinin gözüne girmeye çalışıyor. Oturmuşlar yumruk atan eylemcinin yanlışını konuşuyorlar. Yahu azıcık vicdan, neden kurşun atanı görmüyorsunuz! Hürriyet'in ortaklığına bakın: 'İsrail aleyhine yönelik asla yayın yapılmayacak' maddesi yer alıyor. Hatırlanacağı gibi Doğan medyasının, İsrail'in Gazze saldırısında İsrail'i eleştirmemesi dikkat çekmişti. Gazze katliamı sırasında Doğan Holding'e ait gazete ve televizyonlardaki haberlerin çoğu, İsrail'in kendisini savunmak için saldırdığına dair bir tema üzerine kurulmuştu. Filistinlilerin katledilmesi görmezden gelinmişti. Mavi Marmara'daki yayın politikasında da aynı mantık sürmektedir, çok vahim."

Yeni Şafak