Gündem
23 Ağu 2013 10:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:21

HÜRRİYET HÜKÜMETE YANITI MANŞETTEN VERDİ! HÜRRİYET VARSA O HABER DE VAR!

Hürriyet'in dünya gazetelerin manşetlerine taşınan katliamı atlamasına sosyal medyadan da tepki yağmıştı

Hürriyet Gazetesi son yılların en büyük katliamı yerine Tuncay Güney haberi ile manşet atmasına iktidardan gelen eleştiriye bugün ilk sayfadan yanıt verdi.

Manşet yanında yer alan açıklamada "MERAK ETMEYİN HÜRRİYET VARSA O HABER DE VAR" başlığı atıldı.

Hürriyet Gazetesi’nin dünya gazetelerin manşetlerine taşınan katliamı atlamasına kamuoyundan ve sosyal medyadan da tepki yağmıştı. İşte bugün gazetenin manşeti ve hemen yanına yerleştirdiği açıklama o tepkileri yatıştırmaya yönelik.

Bekir Bozdağ’ın eleştirilerini okurlarına duyuran Hürriyet, "Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir Bozdağ, dün Hürriyet gazetesinin birinci sayfasına dönük iki kez eleştiride bulundu. Hürriyet, okurlarının ve halkın bilgi edinme hakkı çerçevesinde bu eleştirileri yanıtlamak zorundadır" diyerek şu bildiriyi yayınladı;

BEŞBUCUK SÜTUNA İKİ MANŞETLE VERDİK

"Sayın Bozdağ’ın uzun açıklaması maalesef gerçeğe uygun değildir ve haksızdır. Çünkü Suriye’ye ilişkin haber Hürriyet’in birinci sayfasında iki çarpıcı fotoğrafla ve “İnsanlığı öldürdüler” başlığı ile beş buçuk sütuna ikinci manşet olarak verilmişti. Haber, Dış Haberler sayfasında tam sayfaya yakın geniş bir şekilde işlenmiş, web sayfasında ise tam gün yayında kalmıştı.

Nitekim, kendisi gün içinde hatasını fark ederek bir “düzeltme” yaptı.

Sayın Bozdağ, Twitter hesabında şunları yazdı: “Hürriyet Gazetesi, ilk sayfasının altında haberi o kadar küçülterek vermiş ki, göremedim. Düzeltirim, birkaç satır vermişler...

İŞTE HÜRRİYET’İN CEVABI:       



İŞTE HÜRRİYET’İN BİRİNCİ SAYFASI: