Polemik & Kulis
15 Nis 2013 11:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:08

HÜLYA KOÇYİĞİT'İN 'KAHPE' SÖZÜNE MHP'DEN YANIT GECİKMEDİ!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın Uyan Türkiyem programında Hülya Koçyiğit'e cevap verdi.

Akil İnsanlar’ı eleştiren MHP Genel Başkanı Bahçeli aralarında sanatçı Hülya Koçyiğit’in de bulunduğu bazı sanatçıları beyaz perdede canlandırdıkları karakterlerle yüklenmişti. Bahçeli’ye yanıt veren Koçyiğit, ’Çok onuruma dokundu. Akil İnsanlar’a vurun kahpeye deyip linç ediyorlar ’ dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da Uyan Türkiyem programında Koçyiğit’e yanıt verdi.

’SANATÇILARIMIZ YANLIŞ BİR İŞ İÇERİSİNDELER ’

Hülya Koçyiğit’in bu düşüncelerine katılmadığını söyleyen Yalçın, ’Bugün Türkiye’de olanlar vatandaşların normal tepkileridir. Bunu normal görmek lazım. ’Vurun kahpeye’ filminde olduğu gibi bir tecavüz, bir saldırı söz konusu değil. Olmasını da temenni etmiyoruz. Ama eğer demokratik bir ülkedeysek bu anlamda çıktıkları yollarda, illerde gördükleri tepkiyi normal karşılamaları gerekiyor. Çünkü kendileri yanlış bir iş içerisindeler ’ diye konuştu.

’İKTİDAR YILDIZLI YALANLARLA SANATÇILARIMIZI DA KANDIRDI ’

’Sanatçılarımız halkın sevdiği kişilerdir. Ancak Akil sıfatını da hak etmeleri ve Türkiye’de olup bitenleri akıl etmeleri gerekirken böyle bir oyunun içerisinde girmiş olmaları tabiki toplumda tepkiye yol açtı. Siyasi iktidar maalesef barış, kardeşlik, akan kan dursun gibi yıldızlı yalanlarla sanatçılarımızı da kandırdı. Bunlar yıldızlı ve aldatıcı sözlerdir. Eminim ki; onlarda İmralı ayrışma sürecinde madalyonun öteki yüzünü görseler AKP’nin kapısından bile geçmezlerdi ’ şeklinde konuştu.

Hülya Koçyiğit’e Uyan Türkiyem programı aracılığıyla mesaj veren Semih Yalçın şunları söyledi:

’OYUNUN ADI: KANDİL BOYLUM KIZIL YAZMALIM ’

Çok net ifade ediyorum; kendi bildiği terminoloji üzerinden ifade ediyorum. Hülya Hanım ve diğer santçılar bu filmin sonunu biliyorlar mı ? Şu anda oynadıkları oyunu idrak içerisindeler mi? Bizce değiller. Oyunun ne olduğunu da çok açık bir şekilde ifade ediyoruz. Bu oyunun adı bölücülükten başka bir şey değil. Ama kendi ifadeleriyle açıklamam gerekirse; oyunun adı ’Kandil Boylum Kızıl Yazmalım’dır. Bu oyunu yazan Apo’dur yani İmralı canisidir . Bu oyunun baş aktörü Tayyip Erdoğan’dır. Yönetmeni de Barack Obama’dır. Hülya Hanım’ın ve diğerlerinin bunu görmeleri gerekir. ’

’SANATÇILARIN ŞAHISLARINA SALDIRI YOK ’

Bahçeli’nin sanatçıların şahıslarına herhangi bir saldırıda bulunmadığını da vurgulayan Yalçın, ’Oradaki tepki o sanatçıların içinde bulundukları bu yanlışlığadır, geldikleri oyunadır. Bu oyunun içerisinde bilmediğiniz hususları gidip halka farklı bir şekilde anlatma gayreti içerisinde olmalarınadır ’ ifadelerini kullandı

 VURUN KAHPEYE DİYORLAR! AKİL İNSAN HÜLYA KOÇYİĞİT İSYAN ETTİ!