Gündem
21 Oca 2014 17:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:53

Hükümete cemaatin gizli sırlarını veren eski polis imamı kim?

Başbakan Erdoğan cemaat planını nasıl yapıyor? Başbakan'a görevden almalar için kim isim verdi?

Yayın hayatına yeni başlayan Çağdaş Haber dergisi bomba bir iddiayla gündemi sarsacak. Dergide Zübeyir Kındıra imzalı özel habere göre, cemaate yönelik operasyonda kilit isim eski bir cemaat mensubu..

Ünlü gazeteci Mehmet Ali Kışlalı’nın oğlu, suikast sonucu yaşamını yitiren gazeteci ve öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın yeğeni olan Murat Kışlalı, Hürriyet Dergi Grubu ve Cumhuriyet Gazetesi’nde yaptığı çalışmaların ardından “çağdaş HABER” adıyla yeni bir dergi ile sesiz sakin medya dünyasına girdi. Derginin ilk sayısında birbirinden ilginç dosyalar yer alıyor..

CEMAATİ TEMİZLEMEK İÇİN ÖZEL İSTİHBARAT EKİBİ

KİLİT İSİM KEMALETTİN ÖZDEMİR

Dergi’nin bu haftaki kapağı, Zübeyir Kındıra imzasıyla “Erdoğan’ın Cemaat Planı” oldu. Bu plana göre Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala başkanlığında, devlet kurumlarından “çete” olarak tanımladığı cemaat mensuplarını temizlemek için özel bir birim kurdu. Burada isimler tek tek belirlenip, görevden alma, pasif göreve kaydırma operasyonları yapılıyor.

HAKAN FİDAN, CEMAAT İÇİN KİMDEN DESTEK ALIYOR?

Habere göre İçişleri Bakanı Efkan Ala, cemaat mensuplarının belirlenmesi için birebir MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile çalışıyor. Hakan Fidan ise bir dönem cemaatin aforoz ettiği eski polis imamı Kemalettin Özdemir’den elde ettiği bilgilere başvuruyor.

Kemalettin Özdemir, Fethullah Gülen’in en yakınındaki isimlerden biriydi. 90’lı yıllara kadar polis örgütlenmesinin başında yer aldı. “Eski Polis imamı” olarak kayıtlara ve DGM dosyalarına girdi. Daha sonra cemaatle ters düştü.

ÖZDEMİR, NİYE CEMAATLE TERS DÜŞTÜ?

Özdemir’in bir cemaat yemeğinde zehirlenerek hastaneye kaldırılmasından sonra cemaat ile köprüleri attığı iddia ediliyor. Kemalettin Özdemir, daha sonra MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile yakınlaştı.

Hükümettin cemaatten aldığı bilgilerin diğer kaynağının ise Gülen’in Emniyet’teki yeni polis imamı “Kozanlı Ömer” ismi bilinen Osman Hilmi Özdil’in ABD’de gözaltına alınması olayı olduğu belirtiliyor. Kozanlı’nın, ABD’ye Gülen’i ziyarete giderken giriş kapısında CIA tarafından gözaltına alınması, bu sırada tüm dosyalarına ve bilgisayarına el konulması, cemaat yapılanması ve isim listesinin deşifre olmasına yol açtı. Tüm bilgi ve belgelerin önce CIA daha sonra MİT’e ulaştığı iddia edildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın en çok güvendiği istihbaratçıların başında gelen isimlerin eski sicilleri ise “Cemaati bitirme sürecinin” dikenli güllerle” çevrili olduğunu gösteriyor.

BAŞBAKAN’IN EVİNDEKİ BÖCEĞİ KİM BULDU?

Habere göre Başbakan’ın 2008 yılında Hacettepe Hastanesi’nde ziyaret edecek kadar sevdiği ve  güvendiği isimlerin başında gelen Hasan Bari Aktepe, 1999 yılında Emniyet tarafından hazırlanan gizli belgede “Işık Tarikatına” mensup görünüyor.   2011 yılından beri MİT Müşterek İstihbarat Koordinasyon Merkezi Genel Sekreterliği’ne atanan Basri Aktepe, kulislere göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın evindeki böceği bulduktan sonra MİT’teki terfiyi aldı. Ancak Başbakan’ın bu kadar yakın tuttuğu ismin Emniyet müfettişlerince hazırlanan eski raporda cemaat ile bağlantısına yer verilmesi de dikkat çekiyor.

Çağdaş Haber