Politika
13 Mar 2023 17:43 Son Güncelleme: 13 Mar 2023 17:48

'HÜDA PAR, Cumhur İttifakı üyesi denilebilir mi?' Dikkat çeken cevap

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, ortak basın toplantısı düzenledi. Basın mensubunun "HÜDA PAR, Cumhur İttifakı üyesi diyebilir miyiz?" sorusuna dikkat çeken bir yanıt veren Yapıcıoğlu, "Şu ana kadarki görüşmelerde bir pürüz yok. Son noktayı henüz koymuş değiliz." ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, HÜDA PAR Genel Merkezini ziyaret etti. Ziyaretin ardından AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş ve HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, ortak basın açıklaması yaptı.

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bizi ortak bir noktaya getiren ilkelerimizdir. Görüşmelerimizi bugün devam ettirdik, netleştiğinde bu işin şekli nasıl olacağı sizlerle paylaşılacaktır. Bizlere gösterdikleri ev sahipliği için çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte görüşmeler devam edecek.

Sistemin doğası gereği, partilerin arasında görüşmelerin olması kaçınılmazdır. Milletimizin hayrına kararların çıkacağının kanaatindeyim.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu şu ifadeleri kullandı:

Bizi ziyaret eden AK Parti heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

2 gün önce yine bir basın toplantısında 14 Mayıs'taki seçimde sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceğimizi ilan etmiştik.

11 vilayette çok ciddi yıkımlar var. Çok zor günlerden geçiyoruz. Bunun dışında çevremizde devam eden savaşlar var. Memleket zor bir süreçten geçiyor.

Önümüzdeki seçimlerin çok ciddi sonuçları olacağını, atılacak siyasi adımların çok önemli olduğunu, bu ateşin içine düşmemek için çok dikkatli olunması gerektiğini hepimiz biliyoruz. İnşallah bu zor süreçleri atlatacağız.

Parlamento seçimlerine de birlikte hareket etme konusunda prensip olarak bir problem yok. Bunun nasıl olacağı ile ilgili henüz bir netleşme yok. Olursa kamuoyuyla paylaşırız. Bizim önceliğimiz milletin menfaatidir.

HÜDA PAR, CUMHUR İTTİFAKI'NIN BİR ÜYESİ DENİLEBİLİR Mİ?
Henüz o noktada değil. Şu ana kadarki görüşmelerde bir pürüz yok. Son noktayı henüz koymuş değiliz.